Нові турецькі бронеавтомобілі прямують в сторону України: що це за бронемашини

Підпишись на нас:

Туреччина продовжує надсилати військову допомогу в Україну. Очевидці поділилися кадрами ешелону з легкими турецькими бронеавтомобілями Otokar Cobra II. Щонайменше 20 одиниць цих машин пройшли через залізничний вокзал у румунському місті Бакеу у напрямку українського кордону.

Подробиці

Otokar Cobra II – турецька технологія, прийнята на озброєння у 2013 році. Бронеавтомобіль оснащується дизельними двигунами потужністю від 360 до 400 л. с. та розганяється на шосе до 110 км/год. Машина може оснащуватися кулеметами калібру 762 мм або 127 мм або автоматичним гранатометом калібру 40 мм. Броня машини забезпечує захист від патронів 7,62 мм та уламків артилерійських снарядів.

Про передачу Києву нових турецьких колісних бронемашин раніше жодних заяв не було. Анкара продовжує гру на дві сторони, одночасно в деяких випадках допомагаючи Росії оминути західні санкції, постачаючи при цьому зброю в Україну. Опубліковані кадри в черговий раз підтверджують і той факт, що не вся зброя, що поставляється в Україну, заздалегідь анонсується західними спонсорами.

Імовірно, нові турецькі бронемашини надійдуть на озброєння 82-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ, що комплектується, і будуть задіяні в майбутньому контрнаступі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: