На що здатне сучасне вітрове скло: неймовірні функції

Підпишись на нас:

Для багатьох водіїв маловідомим фактом є те, що за останні роки 70% моделей автомобілів отримали атермальне скло. Атермальне скло здійснює корекцію світла, тобто запускає в салон автомобіля ту кількість світла та тепла, що буде оптимальною для пасажирів. 

Унікальне напилення іонами срібла виконує кілька корисних функцій. По перше, підтримує температурний режим в авто. По друге, не дає запотівати та обмерзнути лобовому склу.

Також в лобове скло можуть бути вбудовані антени, що під час ДТП не дадуть склу розлетітися на дрібні кусочки та понівечити пасажирів. Це ноу хау виготовлено з додаванням спеціальної плівки, яка закутана шарами триплексу. Саме поєднання цих матеріалів дозволять склу залишитися майже цілим.

На доданок краї вітрового скла мають чорний візерунок завдовжки 1,5 до 3 см. Цей орнамент має назву «фрита». Завдяки нанесенню спеціалізованої керамічної фарби, малюнок стримує пряме сонячне світло, а також нівелює ефект відбиття, викликаного грою світла на стиках кузова з лобовим склом. Іншими словами, фрити захищають водія від засліплення.

Але це не все, що може запропонувати сучасне вітрове скло. Воно відмінно змінює колір, транслює інформацію з проекційного дисплея та має ефект «хамелеона» при різких спалах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: