Суббренд Renault готує конкурента Kia Ceed: перші зображення

Підпишись на нас:

Автомобільний бренд Dacia, що входить до складу Renault, нещодавно анонсував нову модель, яка має стати одним із головних гравців у сегменті C європейського авторинку. Дешевий 5-дверний компакт уже знаходиться в розробці, але як він виглядатиме поки що залишається тільки здогадуватися.

Подробиці

Втім, як мінімум один із варіантів його зовнішнього вигляду в Мережі вже є. Його підготували незалежні дизайнери із Іспанії.

Судячи з перших рендерів, новинка отримає фірмовий зовнішній вигляд Dacia, що копіює елементи екстер’єру концепту Bigster зразка 2021 року, включаючи головну оптику та радіаторні грати з характерними малюнками, а також пороги з незабарвленого пластику.

Суббренд Renault готує конкурента Kia Ceed: перші зображення

Передбачається, що довжина нової моделі Dacia C-класу складе 4,3 метри, що можна порівняти з її потенційними конкурентами в особах Kia Ceed, Hyundai i30, Skoda Scala і Citroen C4. В основу хетчбека (буде доступний тільки такий тип кузова) ляже модульна платформа CMF-B.

Автомобіль навряд чи піде шляхом електрифікації в самому радикальному її прояві, отримавши гаму двигунів, що складається з бензинових моторів, які в деяких версіях будуть доповнені технологією «м’якого і гібрида, що заряджається» (MHEV і HEV). Крім того, планується, що новинка Dacia матиме 2-паливну версію LPG. Найпотужніші виконання моделі видаватимуть 160 кінських сил.

Суббренд Renault готує конкурента Kia Ceed: перші зображення

Автомобіль буде представлено приблизно 2025 року, а у продаж надійде в першій половині 2026-го. Стартова ціна становитиме близько 20 тисяч євро.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: