Експерти назвали основні міфи та методологію сучасних методів обкатки двигуна

Підпишись на нас:

Процедура обкатки двигуна вже давно розділила людей на два табори. Одні твердо стверджують, що протягом перших 2000 км не потрібно навантажувати двигун і спочатку розумним буде виконання тільки помірного навантаження. Інший табір пропонує вам їздити на ньому так, ніби ви його вкрали, не проявляючи до двигуна жодного милосердя. Але який метод є правильним. За словами експертів з SavageGeese, відповідь може бути неоднозначною.

Подробиці

Найкращий спосіб обкатки двигуна залежить від автовиробника та типу двигуна. Двигуни, що виробляються масово для таких транспортних засобів, як Honda CR-V або Hyundai Sonata, практично не потребують обкатки. Вони створені для того, щоб люди могли сісти в машину та поїхати. Двигуни ручної роботи або двигуни з точними допусками для високопродуктивних автомобілів, таких як Ferrari або Porsche, отримують переваги від певної форми процесу обкатки.

Одне з помилкових уявлень про високопродуктивні двигуни полягає в тому, що їх обкатують на заводі. Хоча це в якійсь мірі правда – двигуни перевіряються, але це перевірка якості, щоб переконатися, що вони добре працюють і не мають дефектів чи інших проблем. Ось чому такі автомобілі, як Corvette Z06, мають визначений період обкатки.

Ще одна тема дискусій – заміна масла після перших 2000 км. Раніше рекомендувалося міняти масло через цей інтервал, щоб видалити будь-які забруднення в процесі обкатки. Однак за останні 20 років двигуни та моторне масло пройшли довгий шлях розвитку. У більшості ситуацій немає необхідності змінювати масло після 2000 км.

Якщо ви хочете слідкувати за процесом обкатки, перше, що потрібно перевірити, це посібник користувача, щоб знайти в ньому весь необхідний набір процедур. Але за відсутності будь-якого офіційного процесу обкатки найкраще, що ви можете зробити, це нормально їздити на машині. Дайте двигуну час нагрітися до робочої температури. Змінюйте швидкість двигуна, щоб він не працював постійно з однаковими обертами, особливо на шосе.

Обкатка автомобіля – це щось більше, ніж особлива увага за двигуном. Ваш автомобіль складається з інших рухомих частин, таких як трансмісія, диференціал і колеса. Є такі компоненти, як гальма та елементи підвіски. Отже, якщо ви збираєтеся дотримуватися встановленого процесу обкатки свого двигуна, вам також потрібно пам’ятати про інші деталі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: