Громадяни, що втратили свої автомобілі через бойові дії, отримають пільги на розмитнення

Підпишись на нас:

Українці, що втратити автомобілі через війну, можуть ще дуже довго чекати поки росія випалитить репарації. Тому у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №9209, що полегшить придбання автомобілів для певних категорій громадян.  

Як зазначають автори проєкту, багато сімей чи підприємців, що втратили транспортний засіб, не можуть собі дозволити придбати новий транспорт. Така втрата є суттєвою для гаманця більшості громадян. І хоча в Україні існує багато програм, що підтримують українців, які втратили дім, але жодна програма не компенсує втрату авто. Але транспортні засоби теж є цінним майном.

Автори законопроєкту № 9209 впевнені, що держава має можливість надати безкоштовне розмитнення автомобілів громадянам, які втратили свої транспортні засоби в результаті бойових дій з російськими окупантами. Під безкоштовне розмитнення мають потрапити:

  • легкові автомобілі;
  • мотоцикли;
  • вантажівки;
  • транспортні засоби для перевезення 10 і більше осіб.

Громадяни, що хочуть отримати пільгу мають надати документ про втрату майна на території де велися чи ведуться бойові дії. Якщо у громадянина знищено чи вкрадено декілька транспортних засобів, то таку кількість він може пільгового розмитнити.

Надання цієї пільги має бути зроблено на підставі заяви власника транспортного засобу. Заява має бути подана не пізніше ніж через 1 місяць після закінчення бойових дій у тому чи іншому районі.

Зараз законопроєкт розглядається  у профільному парламентському Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики. Саме цей комітет вирішить долю більшості водіїв, що втратили своє майно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: