Національна поліція вилучила фальсифікованого бензину на 11 млн грн: де продавали «бодягу»

Підпишись на нас:

Київські патрульні викрили в регіоні масштабну схему збуту фальсифікованого пального. Відомо про вилучення 130 тонн «бодяги», дизеля та газу, «чорну» бухгалтерію та близько 800 тис. грн. 

Експерти рекомендують громадянам, що не мають можливості заправлятися на перевірених АЗС, не купувати паливо на трасі біля малих населених пунктів. Адже саме ці АЗС є найпершим точками збуту «паленого» бензину.

Як повідомляє Національна поліція, сума вилученого майна з цистернами становить 11 млн грн.

«Схемою керували двоє 41-річних киян. Саме вони незаконно виготовляли, транспортували, організовували зберігання та реалізацію контрафактних паливно-мастильних матеріалів. Правопорушники працювали без ліцензій, а сумнівне пальне не відповідало державним стандартам”, – коментують в Нацполіції.

Як розпізнати фальсифікат

Згідно статистики Інституту споживчих експертиз, «бодяжний» бензин в Україні зустрічається рідше. Зараз його збувають на  невеликих АЗС. 

У фальсифікованому пальному октанове число нижче норми, а об’єм отруйного бензолу та сірки вищий. 

Бензол – дуже небезпечна сполука, що утворює нагар та перегріває двигун. Велика кількість бензолу шкодить здоров’ю водія та перехожих, а автомобіль від того палива ламається гарантовано.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: