Kia готує до виходу недорогий і компактний електричний кросовер EV4

Підпишись на нас:

Kia вже є відомим гравцем на ринку електромобілів, представивши електричні версії Soul і Niro, а також спеціальні електричні моделі, такі як кросовер EV6 і більший SUV EV9. Однак корейський автовиробник розробляє кілька нових електромобілів, включаючи EV4, який розташований в сегменті компактних позашляховиків. Ця модель насамперед задовольнить потреби європейських покупців і призначена для того, щоб служити новою точкою входу в діапазон нульових викидів від Kia, принаймні до того, як на ринок вийде менший EV3.

Подробиці

Kia замовчує всю інформацію про свої майбутні електромобілі, окрім розпливчастого тизеру групового знімка, опублікованого в 2021 році. Однак автовиробник натякає назвою EV4, що він буде меншим за EV6 (який має 4680 мм в довжину). Читаючи між рядків можна зробити висновок, що EV4 може бути схожим по габаритам з Soul EV другого покоління, який дебютував ще в 2018 році.

Kia EV4

Хоча ще немає шпигунських знімків майбутнього EV4, дизайнери створили спекулятивний рендер на основі чуток і з використанням мови стилю Kia «Opposites United». Автомобіль, що в результаті вийшов перекликається з більшим EV6. Наприклад, віконна лінія, задні ліхтарі, які з’єднуються із задніми крилами, і поверхня профілю. Однак він має менш футуристичний вигляд, ніж флагман EV9, з передньою панеллю, що нагадує Carens з двигуном ICE. Скоріш за все EV4 отримає «спортивніші» комплектації GT-Line і GT, які були популярні серед покупців у минулому.

Очікується, що в салоні Kia EV4 будуть два екрани розміщені на одній панелі, схожі на аналоги з Kia Sportage. Компанія також може використовувати стійкі матеріали для оббивки, як це зробили багато її конкурентів у цьому сегменті. Крім того, електрична платформа EV4 забезпечить подібний Sportage внутрішній простір, незважаючи на меншу габаритну площу, ніж у деяких його конкурентів, забезпечуючи ефективне використання доступного простору.

Платформа та силові агрегати

Як і всі нові моделі Hyundai і Kia з нульовим рівнем викидів, майбутній EV4, як очікується, працюватиме на основі спеціальної архітектури E-GMP. Ця платформа дозволить кросоверу запозичити батареї ємністю 58 кВт/год і 77,4 кВт/год у більшого EV6, забезпечуючи конкурентоспроможний запас ходу. Подібним чином єдиний електродвигун початкового рівня EV6, який видає 168 к.с. і 350 Нм крутного моменту, звучить як чудовий варіант для цього сегменту.

З точки зору технологій, очікується, що Kia EV4 буде оснащений останньою версією набору Kia ADAS, яка називається «AutoMode». Крім того, модель, ймовірно, буде сумісна з бездротовими оновленнями (OTA) і програмними функціями на вимогу (FoD), які зроблять доступними за додаткову плату. Ці функції вперше були анонсовані у флагманському позашляховику EV9, а найближчими роками вони стануть доступними для всього модельного ряду.

Kia EV4

Якщо чутки правдиві, очікується, що Kia EV4 дебютує наприкінці 2023 року або десь у першій половині 2024 року. На додаток до Kia, Volkswagen також працює над повністю електричним компактним позашляховиком , який має дебютувати до 2026 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: