5 помилок, які роблять водії при спробі економити паливо

Підпишись на нас:

Оскільки бензин періодично дорожчає, багато водіїв прагнуть мінімізувати витрати пального. Для цього використовують різні методи. Однак далеко не всі з них справді ефективні. Більше того, вони можуть не зменшити, а збільшити «ненажерливість» машини.

Прогрів авто

Кажуть, якщо машину добре прогріти, то вона витрачатиме менше палива. Подібне актуально хіба що до карбюраторної продукції радянського автопрому. Сучасні інжекторні автомобілі прогрівати довго не потрібно.

Бензин

Ще радять заправляти машину бензином із вищим октановим числом. Помилково. Може не тільки збільшитись витрата палива. Це загрожує ще й проблемами з двигуном та випускною системою. Варто виходити з рекомендацій виробників: для кожної конкретної марки – «своє» паливо з октановим числом.

Не глушити машину

Деякі вважають, що при короткостроковій зупинці краще не глушити авто, оскільки при пуску двигуна витрачається більше палива в порівнянні з мотором, що працює.

Подібне може бути справедливим до дизельних двигунів. І то не завжди. Насправді при запуску витрачається стільки ж бензину, скільки за його холостої роботи, якщо не менше.

Нейтральна передача

Кажуть, що можна заощадити бензин, якщо частіше їхати з ввімкненою «нейтралкою». Ні, це не так. Наслідки такої їзди загрожують серйозними неприємностями, навіть ДТП, особливо в зимових умовах.

Присадки

Вважається, що використання присадок до палива може допомогти у його економії. Неправильно рахується. А безліч доступних у магазині присадок пояснюється тим, що на автомобілістах таким чином «роблять гроші». Більш того. Деякі присадки можуть негативно вплинути на мотор і навіть вивести його з ладу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: