Експерти назвали основний недолік електромобілів, який пов’язаний з іржею

Підпишись на нас:

Іржа вже навряд чи є великою проблемою для сучасних автомобілів з ДВС. Корозія, звичайно з’являється і в них, але водії, які слідкують за цим не мають великих проблем під час експлуатації такого авто. З електромобілями все не так просто.

Подробиці

«Для електромобілів тема полегшеної конструкції відіграє важливу роль у збільшенні запасу ходу», — пояснює Марко Олер, технічний директор німецької компанії GTÜ Society for Technical Monitoring mbH.

Передбачається, що легкі метали, які використовують при виробництві кузову електромобіля економлять енергію, адже батарея в таких авто досить важка і зменшити загальну вагу допомагає «легкий» алюміній наприклад.

При цьому легкі метали не тільки повинні бути захищені від самокорозії, але також можуть викликати гальванічну корозію, як тільки вони вступають у контакт з іншим матеріалом з вищим негативним електронним потенціалом. Іншими словами, вони іржавіють швидше.

Ще одна проблема: використання такого матеріалу часто створює порожнини, в яких може утворюватися іржа. Однак виробники заповнюють ці порожнини звукоізоляційною піною, яка зменшує шум, але з іншої сторони вона втягує вологу.

Деякі пошкодження іржею можуть залишатися непоміченими протягом тривалого часу, а такі пошкодження кузова впливають на безпеку автомобіля в разі зіткнення. Особливо, коли несучі конструкції пошкоджені. Це стосується, перш за все, панелей порогів, які найчастіше схильні до іржавіння та відіграють дуже важливу роль у жорсткості всієї конструкції.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: