Як виглядав пікап «Запорожець»: історія неповторної моделі

Підпишись на нас:

В далекі 90-ті роки з Запорізького автозаводу випускали безліч цікавих авто, але і половина з них не стали серійними. Відомо, що «Запорожець» був представлений в кузові пікап.

ЗАЗ-968 був створений для переміщення по території заводу працівників. Такий вид кузова був більше ефективним, адже багажний простір допомагав у безлічі питань.

Як виглядав пікап «Запорожець»: історія неповторної моделі

За неофіційними даними, за основу внутрішньозаводських пікапів брали некондиційні кузови. Але розуміючи технологію кузовного виробництва, важко уявити, що кузов можна зіпсувати настільки, що брак не можна виправити.

Такі пікапи ЗАЗ будував для себе і на базі ЗАЗ-965, і на базі вухатих ЗАЗ-966/968, і звісно, на базі останнього задньомоторника 968М.

Ще при СССР на ЗАЗі готувалися до спаду попиту на стару модельну лінійку, адже вже набирав оберти випуск «Таврії». А задньомоторні «Запорожці» вже були нецікаві для водіїв, а держбюджет не виділяв кошти на закупівлю машин для інвалідів. В 80-90-х роках в країну почався імпорт іномарок, на вторинному ринку можна було зустріти німецький Opel Kadett D за ціною від $900 до $1200. А вартість хорошого ЗАЗика була $700.

В той час маркетологи намагалися знайти лазівки на авторинку і знайшли. Акцент був поставлений на господарському сегменті: кооператори, дрібні підприємства тощо. Тоді в 1990-му році і вийшла перша партія пікапів ЗАЗ-968 МП. Маркетологи не помилилися і за 4 роки було продано 2500 пікапів.

Як виглядав пікап «Запорожець»: історія неповторної моделі

І хоча ЗАЗ пікап не був повноцінною вантажівкою, але він був значно кращий за звичайну машину. На жаль, через низьку якість зборки «Запорожці» швидко зникли з доріг, а через 10 років їх «доїдала» корозія.

Як виглядав пікап «Запорожець»: історія неповторної моделі

В наші дні пікапи ЗАЗ-968МП майже не залишилися, хіба що на світлинах підприємств. Саме тому про цей тип «Запорожця» кажуть, що вони унікальні і неповторні. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: