Hyundai випустила нову версію футуристичного і компактного кросовера Kona вартістю $20 000

Підпишись на нас:

Компанія Hyundai презентувала друге покоління свого популярного невеликого кросовера Kona, який цього разу стане трохи більшим.

Подробиці

Kona серії SX2 пропонуватиме на вибір бензинові, гібридні та електричні силові агрегати. Бензинові моделі з’являться в середині цього року, а гібридні та електричні — у четвертому кварталі 2023 року. В Hyundai кажуть, що опублікують більше деталей про Kona для світових ринків, включаючи електричний варіант, у березні.

Hyundai Kona

Hyundai детально описав лінійку силових агрегатів для корейського ринку, яка відкривається атмосферним 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 110 кВт і крутним моментом 179,5 Нм. Він працює в поєднанні з інтелектуальною змінною коробкою передач Hyundai (IVT).

Hyundai Kona

Також є доступний 1,6-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 146 кВт і 265 Нм, який тепер використовує восьмиступінчасту автоматичну коробку передач замість семиступінчастої коробки з подвійним зчепленням.

Hyundai Kona

Нарешті, Kona HEV поєднує 1,6-літровий чотирициліндровий двигун із шестиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і електродвигуном, що забезпечує загальну потужність системи 104 кВт і 265 Нм – таку саму потужність, як у Kia Niro HEV.

Hyundai Kona

Залежно від варіанту буде доступний повний набір функцій безпеки, який включає:

  • Автономне екстрене гальмування;
  • Система підтримки смуги руху і центрування смуги руху;
  • Адаптивний круїз-контроль або адаптивний круїз-контроль на основі навігації;
  • Асистент водіння на шосе;
  • Інтелектуальний асистент обмеження швидкості;
  • Активний асистент сліпих зон;
  • Моніторинг сліпих зон;
  • Активний асистент поперечного руху ззаду;
  • Система запобігання зіткнення при паркуванні заднім ходом;
  • Камера кругового огляду;
  • Попередження про увагу водія;
  • Автоматичне переключення на дальнє світло;
  • Hyundai також представить систему Remote Smart Parking Assist, яка дозволяє переміщати автомобіль за допомогою брелока.

У компанії кажуть, що при розробці Kona другого покоління вона спочатку почала з електричної версії. Електромобіль помітно більший за попередню модель: довжина 4355 мм, ширина 1825 мм, висота 1580 мм (на 17-дюймових шинах) і колісна база 2660 мм. Це робить його на 150 мм довшим і на 25 мм ширшим при довшій на 60 мм колісній базі, і він наближається до пропорцій Kia Seltos. Його корпоративний двоюрідний брат має 4385 мм у довжину, 1800 мм у ширину та до 1635 мм у висоту з колісною базою 2630 мм.

Hyundai Kona

Технологічний дизайн, як його називає Hyundai, передбачає робототехнічну естетику Kona з помітними світлодіодними світловими панелями спереду та ззаду.

Зазначені світлодіодні світлові смуги Hyundai називають безшовною лампою Horizon, яка у версії EV піксельна, що, очевидно, «додає виразності EV». Як і в оригіналі, є рельєфне покриття колісних арок, а також розділені фари та задні ліхтарі.

Між варіантами трансмісії є різні стилістичні відмінності:

  • моделі Kona EV отримали піксельні графічні деталі та піксельні 19-дюймові легкосплавні диски;
  • версії ICE та HEV мають видозмінений вигляд бампера та бокових накладок у стилі SUV, а також чорне покриття;
  • N Line отримав більш агресивний дизайн передньої та задньої частини та додатковий чорний дах.

Гібридні моделі мають верхні та нижні активні повітряні заслінки для покращення аеродинамічних характеристик і надання «зовнішнього вигляду електромобіля», тоді як бензинові моделі відмовляються від нижніх заслінок.

Інтер’єр нового Kona черпає натхнення з інших електромобілів Hyundai, як-от Ioniq 5 , і містить подвійний 12,3-дюймовий широкоформатний дисплей. Доступне оновлення програмного забезпечення «по повітрю»і  навіть освітлення підтримує оновлення OTA як для обслуговування, так і додавання нових функцій.

Hyundai Kona

Селектор перемикання передач у формі колони відкриває простір для зберігання на центральній консолі. Лінійка N також поєднує металеві педалі та важіль перемикання передач із брендом N. Додатково для Kona розроблені «комфортні» сидіння в першому ряду, призначені для зменшення втоми після тривалої їзди.

Hyundai Kona

Hyundai каже, що простір для ніг у задній частині салону збільшився на 77 мм, тоді як простір над головою другого ряду збільшено на 11 мм.

Плечовий простір становить 1402 мм, що, за словами Hyundai, є найкращим у своєму класі; компанія також відзначає «тонкі та жорсткі сидіння» товщиною лише 85 мм, які додають більше простору для пасажирів другого ряду.

Hyundai також стверджує, що повністю складне сидіння другого ряду та заднє відділення забезпечують до 723 л вантажного простору, хоча це базується на системі вимірювання SAE. Електропривод дверей багажника з функцією «вільні руки» є опціональним.

Доступна спеціальна функція Digital Key 2 Touch, яка використовує зв’язок ближнього поля, щоб дозволити вам блокувати, розблокувати або запускати Kona за допомогою смартфона або розумного годинника.

Про ціну

Стартова ціна на корейському ринку $20 500. Враховуючи, що компанія Hyundai заявила про розкриття більшої кількості інформації про Kona в березні, вона, можливо, планує повністю представити кросовер на Seoul Mobility Show, яка триватиме з 30 березня по 9 квітня.

Нинішня Kona є третім найбільш популярною моделлю Hyundai у 2022 році та четвертим найбільш продаваним автомобілем у конкурентному сегменті компактних позашляховиків. Його випередили лише Mitsubishi ASX, Mazda CX-30 і MG ZS. З них лише MG також пропонує вибір бензинових та електричних силових агрегатів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: