Як говорити з інспектором поліції, щоб не потрапити в халепу

Підпишись на нас:

Під час зупинки автомобіля водієві потрібно бути готовим до діалогу з інспектором. Для більшості водіїв така розмова є не просто неприємною, а стресовою. Щоб комунікація з правоохоронними органами пройшла швидко та без проблем – потрібно знати вірні відповіді на всі провокативні питання поліціянтів.

Саме тому ми підібрали найпоширеніші питання та підготували відповіді на них.

Де ви працюєте і ким?

На дане питання потрібно відповідати лише тоді, коли водій скоїв правопорушення та інспектор збирає дані для протоколу. Інколи таке питання ставлять, щоб дізнатися чи водій платоспроможний. Звісно, що чиновника чи юриста відпустять, а звичайного робітника не залишать просто так. 

Куди прямуєте?

Цим питанням інспектор намагається вивідати чи не споживав водій спиртне. Відповідайте на це питання без метушні. Якщо ви їхали з високою швидкістю, то скажіть, що спішили в аптеку за ліками, або за дитиною в школу.

Де навчається ваша дитина?

Якщо в салоні авто знаходиться дитина, то поліцейський може поставити подібне питання. Таким чином інспектор перевіряє скільки років дитині та чи може вона перебувати в салоні без спеціального крісла або на передньому сидінні. Задля уникнення зайвих запитань, беріть з собою в дорогу свідоцтво про народження дитини, або додайте документи дітей в «Дію».

Порушуємо?

Так, це вже провокація. Таким чином інспектор хоче завести водія в глухий кут. Рекомендуємо завжди бути уважним на дорозі, щоб у вас не виникало сумнівів чи порушили ви ПДР.

І що мені робити з вами?

Таким питанням водія хочуть підвести до корупції. Не рекомендуємо здійснювати вчинки, котрі в майбутньому можуть стати підставою для кримінальної справи.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: