Швеція поставить в Україну гусеничні бойові машини CV90

Підпишись на нас:

Швеція оголосила, що надішле в Україну бойові машини піхоти CV90, артилерійські системи Archer і протитанкові ракети NLAW, заявив у четвер прем’єр-міністр Ульф Крістерссон.

Подробиці

Виступаючи на прес-конференції, прем’єр-міністр заявив про узгодження тристороннього пакету допомоги Україні і вперше в списку військової техніки арт. системи Archer.

Крістерссон акцентував увагу на том, що військова підтримка України є дуже важливою адже саме від неї заложитиме хто здобуде ініціативу в цій зимовій військовій компанії.

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон оголосив у четвер, що його країна надасть Україні 50 машин CV90 і 12 систем Archer для посилення оборони країни від вторгнення Росії. Швеція й раніше заявляла про плани відправити в Україну артилерійський комплекс вітчизняної розробки Archer, але інформація про бойові машини CV90 стала для всіх несподіванкою.

CV90 (Combat Vehicle 90) — сімейство шведських гусеничних бойових машин, розроблених FMV, Hägglunds (BAE Systems Hägglunds) і Bofors у середині 1980-х років. Це сучасна, адаптована та перевірена в боях машина яка існує в 15-ти варіантах, проданих семи країнам, включаючи чотирьом союзникам НАТО.

Зараз 1300 екземплярів CV90 використовується в Данії, Естонії, Фінляндії, Норвегії, Швеції, Швейцарії та Нідерландах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: