Польський бренд Izera розпочне виробництво електромобілів наприкінці 2025 року

Підпишись на нас:

Izera, нова польська компанія, яка хоче створити перші в країні електромобілі, переглянула свої плани виробництва після того, як уклала угоду з китайським автовиробником Geely і стала її технологічним партнером.

Подробиці

Згідно з останніми повідомленнями, виробництво електромобіля під брендом Izera на основі архітектури Geely SEA заплановано наприкінці 2025 року на новому заводі в Польщі.

Як повідомляє видання Automobilwoche, державна компанія ElectroMobility Poland (EMP), яка володіє брендом Izera, побудує свій перший завод електромобілів у місті Явожно. Будівельні роботи мають розпочатися у 2024 році з інвестиціями близько 1,1 мільярда євро, згідно з інформацією від Germany Trade and Invest (GTAI). Мета нового заводу — до кінця 2025 року розпочати виробництво нового компактного позашляховика Izera. Пьотр Зеремба, генеральний директор EMP, сказав, що виробництво буде значною мірою залежати від місцевих постачальників, а на заводі працюватиме 2400 людей.

Компанія EMP показала зображені прототипи позашляховика Z100 і хетчбека T100 під брендом Izera ще в 2020 році з початковою ціллю запустити їх у 2023 році. Оскільки вихід на ринок відкладено на 2026 рік, серійні моделі, ймовірно, змінюватимуться в плані зовнішнього дизайну порівняно з прототипами 2020 року. Слідом за безіменним позашляховиком з’являться компактний хетчбек і універсал.

Усі моделі Izera будуть оснащені повністю електричними силовими агрегатами Geely. Польський бренд використовуватиме архітектуру Sustainable Experience Architecture (SEA), яка також використовується в низці моделей Smart, Volvo, Polestar, Zeekr і Lotus. Про партнерство між Izera та Geely вперше було оголошено в листопаді 2022 року.

Виробництво автомобілів у Польщі скорочувалося протягом останнього десятиліття, за даними ACEA, з 720 824 одиниць у 2010 році до 194 870 одиниць у 2021 році. Серед автовиробників, які мають заводи в Польщі, є Fiat, Abarth, Lancia та Jeep для легкових автомобілів, а також Stellantis, Mercedes-Benz та Volkswagen Commercial Vehicles для легких комерційних автомобілів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: