Що відомо про рідкісний ЗАЗ «Снага», котрий є спільною роботою словацьких та українських майстрів

Підпишись на нас:

В суспільстві існує думка, що весь потенціал Запорізького автомобільного заводу закінчився після розпаду СРСР. Але це не так, адже і після 1991 року АвтоЗАЗ продовжував створювати унікальні моделі, котрі заслуговують на своє визнання.

Сьогодні ми хочемо розповісти про легковий ЗАЗ «Снага», котрий мав вантажопідйомність 1000 кг. В 1995 році конструктори та дизайнери завершили роботу і відправили модель на виставку. «Снага» справила на аудиторію велике враження, а тому на заводі вже запланували поставити виробництво на конвеєр.

На жаль, цього не сталося. Хоча на базі ЗАЗ-2301 планували випустити цілу родину легкових автомобілів, наприклад, фургон, мікроавтобус тощо. Відомо, що для мікроавтобуса навіть було створено макет ЗАЗ-2201, а фургон мав би назву ЗАЗ-2701.

Рідкісна «Снага» має під капотом 1,7-літровий бензиновий двигун. Якби модель пішла в серійне виробництво, то отримала б двигун з сімейства УЗАМ-412. Уфімський завод автомобільних двигунів виготовляв агрегати об’ємом від 73 к.с. до 85 к.с.

Деякі автолюбителі пам’ятають про «Снагу», а тому коли бачать подібні моделі, то одразу згадують ЗАЗ. Відомо, що в Братиславі, в музеї Тарнавського автомобільному заводу, знаходиться подібна модель. Адже «Снага» є спільним витвором словацьких та українських майстрів.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: