Компактний кросовер Volvo EX30 отримає найсучасніші технології безпеки для руху містом

Підпишись на нас:

Volvo EX30, найкомпактніший в історії Volvo Cars SUV, презентують 7 червня 2023 року о 14:30 за київським часом. Він втілить 96-річний досвід лідерства та інновацій Volvo Cars. Як лідер у сфері безпеки, шведський автовиробник обіцяє: майбутній електромобіль EX30 якнайкраще попіклується про безпеку не лише власника, а й інших учасників дорожнього руху у метушливому міському середовищі.

Згідно з дослідженнями організації Cycling UK, причиною значної кількості велосипедних аварій на жвавих міських дорогах є ненавмисно відчинені на шляху велосипедиста двері автомобіля. Такі інциденти складають п’яту частину всіх зареєстрованих велосипедних аварій. Наприклад, у Великій Британії щороку в середньому 60 людей гинуть або отримують серйозні травми саме внаслідок відчинених дверей авто.

Volvo EX30, щоб зменшити кількість подібних зіткнень, буде оснащений функцією сповіщення про відчинення дверей. Щойно власник відчинить двері, автомобіль через візуальні та звукові сигнали попередить про велосипедиста поряд. Таке попередження стосуватиметься й інших учасників дорожнього руху поблизу авто.

Сповіщення про відчинення дверей – це одна з-поміж інших функцій технології безпечного простору – Safe Space Technology. Інтегрована у Volvo EX30, вона демонструє застосування високих стандартів безпеки у новому компактному SUV. EX30 розроблений, щоб бути безпечним у місті: інноваційні технології спеціально спрямовані на захист людей у метушливому місті.

«Volvo Cars давно зосередилася на безпеці в міському середовищі, де автомобілі ділять простір із пішоходами та велосипедистами, — сказала Оса Хаглунд, керівник Центру безпеки Volvo Cars. — Із Volvo EX30 поняття «безпека в місті» вийде на новий рівень: цей компактний SUV стане ідеальним партнером для комфортного руху. Водночас попіклується не лише про вас, а й інших людей на метушливих вулицях сучасних міст».

Найсучасніша система безпеки

Найкомпактніший SUV від Volvo Cars виправдає всі очікування щодо безпеки автомобіля Volvo. Унікальні знання про безпеку, набуті під час досліджень реальних аварій, компанія інтегрувала у EX30 – у випадку зіткнення, авто захистить водія та пасажирів. Найсучасніші технології попередження та досконала конструкція кузова відповідають амбітним вимогам Volvo щодо безпеки. Відповідний дизайн і технології розроблені для готовності EX30 до будь-якого розвитку подій у реальному світі.

Захист пасажирів у салоні автомобіля під час аварії завжди був головним пріоритетом Volvo Cars. Тому конструкція EX30 має зміцнений каркас безпеки, стійок A, B і C, а також даху.

EX30 повністю електричний, тому автовиробник зосередився на цілісності акумулятора. Шасі та каркас безпеки виготовлені з різних сплавів високоміцної сталі – вона ефективно нейтралізує удар від можливого зіткнення.

Майбутній SUV оснащений бічною подушкою безпеки всередині сидіння водія. Вона зменшить травмування голови та грудної клітини у випадку бічного зіткнення. Окрім найвищих стандартів пасивної безпеки, Volvo EX30 оснащено низкою нових функцій активної безпеки для захисту людей усередині та ззовні авто.

Автомобіль підтримає власника за першої потреби

Volvo Cars презентує нову систему оповіщення водія як стандартну для EX30. Вона попіклується про водія, коли він перебуватиме у стані втоми. Автомобіль, окрім датчиків знаходження рук на кермі, оснащений спеціальним датчиком, що працює за потужними алгоритмами. Він розташований за кермом і фіксуватиме рухи очей і обличчя водія приблизно 13 разів за секунду. За допомогою цього датчика автомобіль розумітиме чи сонливий водій, можливо, він відволікається, або має погане самопочуття.

Нова функція автоматичного гальмування на перехрестях інтегрована у EX30. Якщо інший автомобіль несподівано перетне шлях попереду, ця функція зупинить електромобіль і допоможе уникнути зіткнення чи пом’якшити його наслідки.

Як і будь-який Volvo, новий EX30 має низку систем активної безпеки та допомоги водію. Всі інновації і технології презентують 7 червня, разом із новим повністю електричним EX30. На обраних ринках, зокрема українському, замовити автомобіль можна буде одразу у день прем’єри.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: