В яких випадках краще утриматись від водіння: поради фахівців

Підпишись на нас:

Готуючись до автомобільної подорожі, важливо враховувати не тільки фізичну підготовку, але й психічний стан. Навіть якщо ви не вживаєте алкоголь, є ситуації, коли водіння може бути небезпечним. Деякі ліки та психотропні засоби можуть уповільнити нашу реакцію та зробити нас менш зосередженими під час водіння. Розглянемо чотири випадки, в яких краще не сідати за кермо.

Після прийняття антигістамінних або психотропних засобів

Антигістамінні препарати першого покоління та деякі психотропні препарати діють заспокійливо і можуть викликати сонливість і зниження чутливості. Це стосується і ліків, які продаються в аптеках без рецепта. Наприклад, седативні та снодійні препарати, які призначають для зняття тривоги. Прийом перед керуванням може зменшити час реакції та концентрацію, що може збільшити ризик нещасних випадків.

Висока температура

Підвищення температури навколишнього середовища також може зробити водіння небезпечним. Високі температури можуть викликати втому та зневоднення, впливаючи на фізичну та когнітивну працездатність. У подібних ситуаціях ви можете стати млявим і розсіяним. Тому при дуже високій зовнішній температурі краще не сідати за кермо, особливо плануючи далеку подорож.

Позбавлення сну

Нестача сну може мати серйозні негативні наслідки для фізичної та когнітивної діяльності. Якщо ви не висипаєтеся, ваша реакція буде млявою, і ви не зможете зосередитись. Це особливо небезпечно за кермом автомобіля, оскільки погана концентрація та підвищена сонливість можуть призвести до ДТП. Тому, якщо ви не відпочиваєте, краще скористатися альтернативним транспортом або почекати, поки організм буде повний сил

В стані хронічного стресу

Стрес є однією з головних причин нашої поганої фізичної та розумової працездатності. Хронічний стрес може призвести до втрати концентрації, погіршення пам’яті та підвищеної дратівливості. Водіння в таких умовах може бути небезпечним, оскільки водій погано сприймає дорожні умови та повільніше реагує. Тому, якщо у вашому житті етап хронічного стресу, спробуйте знайти способи зняти напругу та відновити емоційну рівновагу, щоб убезпечити себе та оточення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: