На АЗС бензовоз: чи можна заправляти в цей момент авто

Підпишись на нас:

Ви прямуєте на АЗС і бачите, що там бензовоз. Зливає він паливо чи тільки завершив це робити — в будь-якому випадку варто відкласти візит або відвідати іншу автозаправну станцію. І для цього є ґрунтовні підстави.

Безпека для водія та авто

Перше питання: «Чи безпечно заправляти машину при бензовозі?». АЗС оснащено системою безпеки та діють механізми, які попереджають виникнення небезпечних ситуацій. Навіть при випадковому розливі певної кількості палива. В цьому плані ризики мінімізовані для працівників та відвідувачів технікою безпеки. В будь-якому випадку, якщо є можливість не перебувати на АЗС при проведенні регламентних процедур з бензовозом, краще від’їхати.

В плані заправки автомобіля ситуація зовсім інша. Є над чим поміркувати. Бензовоз зливає нафтопродукт в резервуар. В цей момент активно піднімається осад: частинки фарби, іржа, бруд. Раз на два роки резервуари мають оброблятися у відповідності з вимогами ГОСТу. Ефективність та якість проведення таких робіт — саме від цього залежить відсутність чи мінімально можлива кількість осаду.

В результаті виходить наступний ланцюжок подій. Бензовоз зливає нафтопродукти, піднімається осад. Водій вставляє пістолет для заправки, поступає в бак паливо. Осад потрапляє в паливну систему автомобіля через паливні фільтри.

Далі відбувається закономірне явище. Фільтри забиваються, що в результаті може стати причиною перегрівання паливного насосу. Якщо машина далі буде погано заводитися і буде падати тиск в системі, вердикт зрозумілий: не треба було заправляти в той момент на АЗС.

Після завершення зливу нафтопродуктів в резервуар треба хоча б 20 хвилин для відстоювання з подальшим переміщенням під землю. Якщо ви не хочете чекати, згадайте про паливні форсунки. Домішки та осад можуть призвести до капремонту двигуна.

Висновок простий. Їдьте повз АЗС, якщо там стоїть бензовоз. Для чого шукати проблеми, якщо їх можна уникнути. Або стійте та терпляче чекайте безпечного моменту для заправки автомобіля.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: