Як вибрати шампунь для мийки автомобіля: правильний догляд за ЛФП

Підпишись на нас:

Автовласникам пропонується два види засобів для миття машин — контактні та безконтактні. Відповідно до назви категорії, зрозуміло їх призначення. Як вибрати оптимальний шампунь, читайте далі у статті.

Шампунь для автомобіля

Різновиди безконтактних автомобілів

Безконтактні шампуні потрібні для пом’якшення бруду, яка лежить на поверхні, щоб її можна було відмити під тиском води. Бувають трьох видів:

  • Звичайні лужні. Підходять для авто без захисного покриття або з кварцовим покриттям. Дивіться на упаковуванні показник pH 12-13.
  • Низьколужні. Показник лужності pH 8-9. Підходять для доглянутих автомобілів без сильних забруднень. Захисні покриття (віск, кераміка) не змиваються, тому сміливо можна мити.
  • Нейтральні. Працюють лише ПАВи в складі. Найделікатніші та безпечні до всіх поверхонь. Підходять більше для досить чистих автівок, які треба освіжити.

При виборі важливим критерієм є також якість води: жорстка, м’яка. Ідеальних засобів для миття немає, но потрібно максимально врахувати забруднення та стан лакофарбового покриття, сезонність мийки.

Шампуні для безконтактного миття переважно продаються в концентрованому вигляді. Їх треба розводити. З цього погляду вони ще й економні в використанні.

Миття авто шампунем

Контактні шампуні для ручної мийки

Контактні шампуні для наступного ручного миття також треба уважно вибирати. Є кілька груп. Вони переважно нейтральні, з ними можна працювати руками. Використовуються після безконтактних, щоб прибрати статичні забруднення:

  • звичайні нейтральні без добавок;
  • з добавками для гідрофобного покриття, блиску;
  • кислотні (з кислотними pH).

В звичайних шампунях в складі є лубриканти. Вони допомагають не дряпати покриття авто при мийці. Краще використовувати разом з рукавичкою. В другій категорії є шампуні з воском, керамікою та іншими добавками. Кислотні шампуні розводять і вони виходять з pH 4-4,5. Такі підходять для миття з жорсткою водою, щоб не залишалися кальцієві плями.

Вибирайте правильно шампуні та безпечно мийте автомобілі. Це допоможе зберегти лакофарбове покриття, щоб воно довший час лишалося без пошкоджень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: