Як продати старе авто дорожче: 9 способів підняти вартість машини

Підпишись на нас:

При продажу вживаного автомобіля необхідно вирішити, який метод підійде вам найкраще. Найзручніший і найшвидший — здати автомобіль дилеру або компаніям, які займаються викупом уживаних машин. У цьому випадку гроші ви можете отримати в той же день, причому жодних зусиль від вас не потрібно. Щоправда, за машину ви виручите менше, ніж якби продавали її самостійно. Як отримати максимальний прибуток під час продажу машини.

1. Виглядайте правдиво

Не використовуйте погані рекламні прийоми: не ставте дивну ціну в стилі 199 999 гривень (краще писати чесно – 200 000 грн), не друкуйте великими літерами і не ставте жирний шрифт. Все це не зробить ваше оголошення привабливішим, але покаже, що ви використовуєте нечесні прийоми на етапі публікації оголошення.

2. Пишіть докладно

Публікуючи оголошення про продаж на інтернет-сайтах, постарайтеся розповісти якомога докладніше про машину. Коли ви її купили, який у неї пробіг, якими дорогами їздили, коли і де міняли масло і так далі. Чим більше ви розповісте, тим краще. Якщо ви вели у соціальній мережі «блог автомобіля», де вказували всі пригоди, які сталися з вами та машиною, то обов’язково дайте на нього посилання. Тим самим ви вселяєте довіру до себе як продавця.

Якщо з машиною були аварії, не треба приховувати. Тим більше про ДТП можна буде дізнатися під час перевірки автомобіля за базами даних. Найкраще чесно розповісти, коли були ДТП, що ремонтувалося та змінювалося. Якщо у вас є фотографії з місця ДТП, напишіть про це в оголошенні. Не обов’язково їх публікувати, достатньо просто запропонувати надіслати фотографії з місця аварії на запит.

3. Перевірте граматику

Пишіть оголошення про продаж не тільки детально, а й грамотно. Не полінуйтеся перевірити правопис та пунктуацію. Це не означає, що ви повинні звертатися до свого вчителя з української мови, проте перечитати його не завадить. Адже згідно з опитуванням британського агентства Global Lingo, 60% жителів Великобританії заявили, що вони нічого не купуватимуть в інтернет-магазині, якщо в картках товару будуть орфографічні помилки.

4. Знайте все про машину

Ідеально буде, якщо перед продажем ви заїдете на автосервіс та попросите майстра перевірити машину. Нехай він розповість про ступінь зносу гальм, стан амортизаторів або підшипників, перевірить двигун і так далі. В результаті ви знатимете технічний стан автомобіля у всіх нюансах. Звіт про перевірку можна додати при публікації оголошення (зрозуміло, якщо він позитивний).

До речі, подібний звіт допоможе вам і при спілкуванні з покупцями, які вигадуватимуть різні несправності, щоб збити ціну машини. Якщо після тест-драйву покупець заявить, що у підвісці потрібно міняти багато елементів, то ви зможете чітко та інформативно відповісти на ці претензії.

5. Вивчіть конкурентів

Після розміщення оголошення про продаж будьте готові до того, що вам будуть дзвонити та писати перекупники чи представники дилерських центрів, які почнуть пропонувати свою ціну. Тому ви повинні знати, за скільки ви готові продати машину.

Порівняйте вашу пропозицію з аналогічними в інтернеті. І заздалегідь визначте для себе ту межу, нижче за яку ви не відступите.

6. Відвідайте гарну автомийку

У багатьох випадках люди приймають рішення, хороший автомобіль або поганий протягом перших декількох секунд. Звичайно, потім вони можуть відмовитися від покупки через поганий технічний стан авто або проблеми з документами. Проте перше враження – вирішальне.

Тому, виставляючи автомобіль на продаж, вимийте його як слід. Відвідайте гарну автомийку, де майстри не тільки очистять кузов, але й упорядкують салон, відіруть плями бруду з крісел і так далі. Тільки не перестарайтеся – мити до блиску підкапотний простір не варто. По-перше, це може призвести до поломки електроніки, а по-друге, занадто чистий мотор справляє неприродне враження. Покупець може подумати, що ви намагаєтеся приховати сліди витоку моторного масла.

7. Поставтеся серйозно до фотографій

Потенційний покупець першим побачить фото автомобіля. Не обов’язково звертатися до професійних фотостудій, але, роблячи знімки машини, потрібно думати про:

  • Задній фон. Він має бути приємним та привабливим. Сміттєві смітники, брудні стіни та напівзруйновані будинки виключаються.
  • Прості фотографії, але з усіх боків. Не треба робити високохудожні знімки.

Просто зробіть якісні фото машини з усіх боків: вид спереду та ззаду ¾, фото салону, фото панелі приладів, крісел, багажника. В ідеалі тримайте камеру на рівні передніх фар. Якщо є якісь вм’ятини і ви про них розповідаєте, зробіть фотографії цих елементів. Тим самим ви підкреслите, що нічого не приховуєте.

8. Виправте дрібні дефекти

Якщо в автомобілі є лампочки, що перегоріли — їх треба поміняти. Якщо потрібно замінити щось по дрібниці, зробіть це. Тим самим ви покажете, що ставитеся до свого автомобіля з любов’ю та увагою. Покупці це люблять.

9. Покажіть, що це вже не ваша машина

Перед тим як ви показуватимете автомобіль потенційному покупцю, видаліть з машини всі сліди вашої присутності: витягніть дитяче крісло, очистіть бардачок від папірців, зніміть кріплення для телефону, приберіть усі фантики та пляшки. Коли покупець сяде в салон, він повинен відразу відчути, що ця машина може стати його власністю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: