Захоплений рідкісний російський танк Т-80УЕ-1 використовують в ЗСУ проти ворога

Підпишись на нас:

12 липня 2023 року на відео, оприлюдненому на YouTube-каналі “Happy Chip”, показаний дуже рідкісний танк Т-80УЕ-1, який раніше був помічений покинутим російськими військами

Подробиці

Зокрема в твіті від 27 березня 2022 року каналу «Ukraine Weapons Tracker» відображений покинутий вищевказаний танк. Українські військові не тільки забрали танк, а й використовують його проти ворога.

Згідно із заявами ЗСУ, загалом у місті Суми захоплено чотири покинутих танки Т-80УЕ-1. Принаймні один із цих танків зараз перебуває на озброєнні ЗСУ та приписаний до 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Т-80УЕ-1 був розроблений в Росії як рішення для модернізації існуючих танків і оптимізації військових ресурсів. Це результат програми модернізації танків Т-80БВ і Т-80УД, спрямованої на підтримання їх у працездатності та доведення до сучасних технологічних стандартів.

Т-80УЕ-1 — російський танк, створений шляхом інтеграції вдосконаленого шасі варіанту Т-80БВ з вежею версії Т-80УД, з додаванням деяких додаткових технологічних модифікацій.

Модернізація передбачає встановлення інфрачервоного прицілу «Пліса», який разюче нагадує приціл ESSA, який використовувався на танку Т-90А. Крім того, оригінальну гармату 2А46М-1 було замінено на більш вдосконалену модель 2А46М-4. Механізм заряджання, який отримав позначення 6ЕК43-2С, також був удосконалений для розміщення сучасних боєприпасів, включаючи снаряди з високопробивного сплаву вольфраму та нові програмовані запали від системи «Айнет» для фугасних снарядів.

Завдяки схожості шасі з Т-80БВ, Т-80УЕ-1 відносно простий в обслуговуванні та ремонті, що робить його привабливим вибором для деяких армій, які бажають модернізувати свій танковий парк без інвестицій у абсолютно нові машини. Рішення змінити шасі танка було мотивовано проблемами з дизельними силовими агрегатами Т-80УД, оскільки оригінальні двигуни вироблялися в Україні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: