Нова артилерійська спостережна машина Griffon VOA покращує артилерійські можливості французької армії

Підпишись на нас:

Французька армія продемонструвала відео з введення в озброєння першої артилерійської машини спостереження Griffon VOA. Це означає значний прогрес у можливостях французької армії, оскільки Griffon VOA приєднується до 11-го артилерійського полку морської піхоти, щоб замінити застарілі машини VAB OBS, які раніше використовувалися для артилерійського спостереження.

Подробиці

Griffon це нове покоління броньованих машин 6×6, які надійшли на озброєння французької армії у 2019 році після впровадження в рамках амбітної програми SCORPION. Ця ініціатива має на меті оновити парк армійських бронетранспортерів і бойових машин, запропонувавши покращений захист, мобільність і технічні можливості. Griffon створений для заміни кількох старих моделей, у тому числі VAB, основного армійського бронетранспортера з 1970-х років.

Французький полк, який налічує приблизно 950 осіб, оснащений 155-мм буксируваними гаубицями TRF1 і 120-мм мінометами MO-120-RT-61, що підкреслює його ключову роль в артилерійських операціях.

Агентство закупівель французької армії (DGA) досягло значних успіхів у модернізації армійського обладнання, поставивши шість Griffon VOA в армію з вересня 2023 року, із загалом 11 машинами, які зараз покращують можливості французької армії зі спостереження та підтримки артилерії.

Особливістю версії Griffon VOA (Véhicule d’Observation d’Artillerie – артилерійська спостережна машина) є те, що він оснащений оптико-електронною спостережною щоглою, засобами цілевказівки, телеметрії та лазерної вказівки, що дозволяє вести спостереження, артилерійське цілевказування і навіть наносити позначення для здійснення авіаударів. Крім того, Griffon VOA має наземний радар спостереження MURIN, який можна розгорнути поза машиною, коли вона стоїть на полі бою.

Розробка автомобіля Griffon VOA здійснювалася за активної участі технічних експертів і фахівців з DGA (Генерального управління озброєнь) і армії. Він пройшов шестимісячну випробувальну кампанію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: