39 танків, БМП, HIMARS і боєприпаси: Німеччина таємно передала ЗСУ величезну партію зброї

Німеччина приховано нарощує збройову допомогу Україні. Про це свідчить величезний військовий пакет із танками та системами залпового вогню HIMARS, який був доставлений в Україну наприкінці червня – на початку липня.

Підпишись на нас:

Наприкінці червня та на початку липня Берлін фактично таємно та майже непомітно надіслав Києву додатковий військовий пакет для ЗСУ. Серед іншого, йдеться про 39 танків і три реактивні системи залпового вогню HIMARS німецької армії. Про це повідомляє німецьке видання Merkur.

Журналісти Merkur проаналізували нещодавні доповнення до списку військової підтримки України урядом Німеччини. Серед іншого, минулого тижня Збройні Сили України отримали від Німеччини ще десять основних бойових танків Leopard 1A5 і ще двадцять БМП Marder.

Таким чином, кількість машин Marder, поставлених Німеччиною для ЗСУ, досягла 120 одиниць, а кількість відремонтованих танків Leopard 1 (1960-х років) – до 50 на сьогодні.

  • На додаток до боєприпасів для танків Leopard 1 і машин Marder:
  • два додаткових броньованих мостоукладальника Biber (раніше 19);
  • дві додаткові броньовані інженерні машини Dachs (раніше дев’ять);
  • броньована евакуаційна машина 2 (раніше 17);
  • чотири додаткові броньовані машини розмінування Wisent 1 (раніше 38).

Загалом Німеччина працює над поставкою до 105 відремонтованих Leopard 1A5. Україна, зі свого боку, сподівається використати танки «Леопард» і «Мардер», щоб знову створити бригаду для наступальних дій, помітно стримуючи решту західних танків протягом місяців.

ППО та HIMARS

Проте, за даними Федерального міністерства оборони Німеччини, українська армія мала отримати до кінця 2023 року до 80 Leopard 1A5 у рамках спільного з Данією проекту. Ця цифра була зменшена в останні місяці. Так відбулося тому, що німецька оборонна промисловість повинна заздалегідь зібрати запасні частини для танків, які в кінцевому підсумку будуть доставлені зі старих танків на складі.

Уряд Німеччини також підтвердив подальші поставки в Україну в частині ППО. Німеччина поставила додаткову систему протиповітряної оборони IRIS-T SLM (раніше три) і ще одну систему протиповітряної оборони IRIS-T SLS (раніше одну) для захисту критичної інфраструктури та міст від атак російської авіації.

Ще одна поставка зброї, яка вперше з’явилася в німецькому списку: три реактивні системи залпового вогню HIMARS. На початку травня за підсумками переговорів зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Німеччина оплатить доставку з США в Україну трьох ракетно-артилерійських систем HIMARS. Таким чином, цей новий військовий пакет із Берліна тепер також містить ці HIMARS.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: