Водіїв почали активно штрафувати за плівки для затемнення на склі автомобіля

Підпишись на нас:

Поліція активізувала покарання українців за затемнення скла в авто.

Подробиці

Українські водії скаржаться на почастішання фактів виписування штрафів за використання затемнювальних плівок на автосклі. Розмір відповідного покарання – від ₴340.

Згідно з ПДР у чинній нині редакції (п. 31.4.7), “лобовуха” і бічне скло спереду повинні пропускати не менше 75% і 70% світла відповідно. Рівень затемнення тильних стекол, включно з бічними, не регулюється (при цьому використання дзеркальних плівок не допускається).

Штрафи "за вікна" в Україні: що потрібно знати водіям

У правилах роз’яснено, що верхня частина вітрового скла автомобілів/автобусів може бути оснащена кольоровими прозорими плівками. Також допускається використання тонованих стекол (окрім дзеркальних) за умови відповідності їхнього світлопропускання згаданим у попередньому абзаці нормативам ГОСТ 5727-88.

3 КОМЕНТАРІ

  1. В нас поліція кожний місяць вигадує щось нове щоб тільки скласти протокол, пока люди не виграють хоч один суд по тоніровкі вони вже наклепають тисячі протоколів. Так було з бризговиками.бамперами.

    • Це не поліція вигадує. Українське законодавство регулює тонування авто за допомогою Правил дорожнього руху та Держстандарту 5727-88. І це навпаки: поліція – бездіє, ніяк не реагує у більшості випадків систематично. Одні Так, одні на дорогих машинах щоб виділитись позаліплюють всі вікна з лобовим склом в своїх корчах і самостверджуються в цих погребах. Інші навтикають у передні фари кольорів гірлянди і їздять як колгоспники з фіолетовими чи червоними лампочками. Ще частина, які або скупі або на останні гроші купили американця їздять з червоними поворотами (хоча всі пройшли сертифікацію згідно якої у них світлові прилади відповідають європейським нормам). Тобто безлад повний, що з правилами дорожнього руху, що з технічним станом автомобілів. І таки да. Є суд, в якому і з алкогольним сп’янінням виграють справи.

  2. Взагалі мінтозаври ,яких назвали поліцейськими аж ніяк не змінилися.
    Тому, що не змінилася -ані прокуратура, ані суд. Все поставлено на грошовий потік, все проти бідних людей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: