Росія представила новий зенітно-ракетний комплекс “Панцир-СМД-Е” без 30-мм гармат

На виставці «Армія-2024» Тульське КБП, дочірнє підприємство «Ростеха», представило нову версію зенітно-ракетного комплексу «Панцир» під назвою «Панцир-СМД-Е». Ця ітерація відрізняється від попередніх моделей насамперед усуненням 30-мм автоматичних гармат і фокусом на зенітних ракетах різного калібру. Панцир-СМД-Е складається виключно з бойового модуля, коригування конструкції призначене для ураження як великих цілей, так і менших безпілотників.

Підпишись на нас:

Заступник голови Ростеху Володимир Артяков пояснив, що «Панцир-СМД-Е» розроблено з урахуванням модульності, що дозволяє розгортати його на різних платформах, у тому числі стаціонарних. Цей вибір дизайну має на меті зробити систему адаптованою до різних робочих середовищ. На виключення 30-мм автоматичних гармат 2A38(M) на користь лише ракетної системи вплинув досвід війни в Україні, коли обмеження автоматичних гармат стали очевидними.

Система оснащена радаром виявлення J- або Ka-діапазону, що використовує технологію Active Phased Array Radar (AFAR). Цей радар здатний виявляти безпілотні літальні апарати (БПЛА) з наднизьким ефективним оптичним проходом (EOP) на відстані 5-7 кілометрів і може виявляти більші цілі, такі як 122-міліметрові ракети, на відстані до 10 кілометрів. Для супроводу та захоплення цілей на «Панцирі-СМД-Е» використовується існуюча 3-канальна РЛС 1РС-2 «Шолом», з часом планується замінити її на РЛС 1РС-3, яка базується на відбивній фазованій решітці. Крім того, модуль містить мультиспектральну оптико-електронну систему 10ES1 для керування четвертим цільовим каналом, покращуючи його здатність виявляти та перехоплювати повітряні загрози.

Стандартне озброєння «Панциря-СМД-Е» включає п'ять зенітних ракет (ЗРК) 57Е6 і 20 менших ракет 19Я6, але в систему також входять п'ять нових четверних блоків ТКБ-1056, які, ймовірно, призначені для ТКБ-10- 55 ракет ближнього перехоплення.
Стандартне озброєння «Панциря-СМД-Е» включає п’ять зенітних ракет (ЗРК) 57Е6 і 20 менших ракет 19Я6, але в систему також входять п’ять нових четверних блоків ТКБ-1056, які, ймовірно, призначені для ТКБ-10- 55 ракет ближнього перехоплення.

Стандартне озброєння «Панциря-СМД-Е» включає п’ять зенітних ракет (ЗРК) 57Е6 і 20 менших ракет 19Я6. У системі також є п’ять нових четверних блоків ТКБ-1056, які, ймовірно, призначені для ракет ближнього перехоплення ТКБ-10-55. На рамі за пусковою установкою встановлений дизель-генератор, який забезпечує можливість автономної роботи системи.

Компактність «Панциря-СМД-Е» дозволяє встановлювати його на дахах державних будівель, наприклад, Міністерства оборони в Москві, а також замінювати існуючі системи «Панцир», які зараз розміщені на баштах «Панциря».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: