Новий “Панцир” для армії РФ оснащений гіперзвуковими ракетами

Підпишись на нас:

Російські ЗМІ повідомили про перше бойове використання нової модифікації ЗРПК “Панцир-СМ-СВ” на гусеничному шасі з гіперзвуковими ракетами для перехоплення балістики. Новинка, за запевненнями розробників, має набагато кращі характеристики порівняно з попередниками.

У Росії похвалилися новим "Панциром" із гіперзвуковими ракетами

Розробка “Панцира-СМ-СВ” стартувала близько 4 років тому для заміни колісного попередника в особі “Панцира-СМ”, який не задовольнив вимоги військових через недоліки шасі “КамАЗ”, малу прохідність та високий центр ваги. Нова версія ЗРПК розташовується на гусеничному шасі ГМ352М1Е, яке адаптоване для пересування бездоріжжям і в умовах снігових заметів.

Новинка може похвалитися більш просунутою РЛС зі збільшеною до 75 км дальністю виявлення цілей і новою оптико-прицільною станцією. Комплекс “заточений” на ураження швидкісних цілей на дальностях до 40 км новими гіперзвуковими зенітними ракетами, запевняють розробники.

У Росії похвалилися новим "Панциром" із гіперзвуковими ракетами

Достовірної інформації про можливості зазначеної “диво-ракети” у вільному доступі поки немає. Експерти висловлюють скепсис щодо здатності російської “оборонки” створити аналог британської системи StarStreak для кінетичного перехоплення цілей.

Характеристики нових ракет також викликають сумніви через затяжну серію невдач із попередніми спробами розроблення подібних комплексів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: