Росія представила перший безпілотний комплекс з 120-мм мінометом

На оборонній виставці «Армія-2024», що проходила в Росії, була представлена ​​нова автономна артилерійська система. Це перша самохідна мінометна установка на базі платформи безпілотного наземного транспортного засобу 4x4 «Квадрига», озброєного 120-мм мінометом 2Б11.

Підпишись на нас:

Інтеграція 120-мм міномета 2Б11 дозволяє системі ефективно знищувати та нейтралізувати особовий склад, фортифікаційні споруди та вогневі засоби противника на відстані.

«Квадрига» побудований на міцному колісному шасі 4×4, спеціально розробленому для роботи по пересіченій місцевості та підтримки стійкості в бойових умовах. Міномет 2Б11, встановлений на «Квадризі», має максимальну дальність стрільби 7 км, що забезпечує значне покриття на полі бою. Міномет може переходити з похідного положення в боєготовий стан всього за 2 хвилини і навпаки.

Що стосується вогневої потужності, міномет 2B11, встановлений на «Квадризі», може випустити до 10 пострілів на хвилину. Система забезпечує загалом 16 мінометних снарядів, що дозволяє здійснити кілька бойових дій, перш ніж знадобиться поповнення. Вантажопідйомність безпілотника адаптована для підтримки цього навантаження боєприпасів разом із будь-яким додатковим обладнанням, необхідним для операцій.

Мобільність «Квадриги» додатково покращується завдяки його здатності проїжджати до 800 кілометрів на одній заправці. Наземний безпілотник може розвивати максимальну швидкість 30 км/год, сприяючи швидкому переміщенню на полі бою. Ця швидкість у поєднанні з низьким рівнем шуму машини повинно дозволяти пересуватися між вогневими позиціями з мінімальним ризиком виявлення.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: