Росія показала протитанковий роботизований комплекс з ПТРК «Корнет»

Російський колісний роботизований комплекс 4x4 «Диспетчер», озброєний протитанковим керованим ракетним комплексом «Корнет», нібито, може використовуватись для знищення танків, бронетехніки та навіть гелікоптерів, ця система незабаром може бути розгорнута в Україні.

Підпишись на нас:

ПТРК «Корнет» є універсальною системою зброї, призначеною для ураження широкого спектру броньованих цілей, включаючи основні бойові танки, бойові машини піхоти, та укріплені позиції. Розроблений Конструкторським бюро приладобудування KBP і представлений наприкінці 1990-х, Корнет широко експортувався та використовувався в різних військових конфліктах.

«Корнет» — це напівавтоматична система, яка вимагає від оператора підтримувати перехрестя прицілу на цілі, поки ракета знаходиться в польоті. Ракета наводиться за допомогою лазерного променя, випущеного з пускової установки, за яким вона йде до цілі.

Ракетний комплекс «Корнет» на платформі «Диспетчер» має дальність стрільби до 5 км. Платформа може виявляти «танкові» цілі на відстані до 6 км, забезпечуючи можливість раннього ураження. Що стосується можливостей знищення броні, «Корнет» оснащений тандемно-зарядною осколково-фугасною протитанковою (HEAT) боєголовкою, призначеною для пробиття динамічної броні (ERA) до ураження основної броні цілі. «Корнет» може пробивати до 1200 мм катаної гомогенної броні, що робить його ефективним навіть проти найбільш важкоброньованих сучасних основних бойових танків.

Побудований на чотириколісному шасі, «Диспетчер» може безперервно працювати до 3 годин, з максимальною дальністю керування 2 км без повторювача. Шасі може перевозити до 150 кг, що дозволяє перевозити додаткове озброєння або запаси. Запас ходу 300 км і максимальнf швидкість 40 км/год.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: