На автомийці пояснили, чому не можна обливати кузов водою до нанесення піни

Останнім часом у автолюбителів стали дуже популярними мийки самообслуговування. Там за невеликі гроші можна помити свій транспортний засіб. Однак, досі не всі водії вміють робити це правильно. Власник автомийки розповів про одну серйозну помилку автовласників. Зокрема, чому спочатку не можна обливати кузов машини водою.

Підпишись на нас:

Досі багато автомобілістів впевнені, що процес миття необхідно починати з рясного поливу кузова транспортного засобу водою під високим тиском. Після цього вони наносять піну, а в кінці змивають її разом із брудом. Однак такий порядок дій, за словами експерта, є абсолютно неправильним. Так, воду наносити спочатку можна, але тільки коли корпус автомобіля сильно забруднений, наприклад, після поїздки по бездоріжжю. І то потужним струменем збивається виключно бруд. Водою не обполіскують весь кузов. У більшості випадків, якщо обмити корпус потужним струменем води, у майбутньому можна отримати серйозні проблеми з лакофарбовим покриттям. Особливо в тому випадку, якщо машина вже пережила кузовний ремонт. Тиск на мийці самообслуговування становить 110-180 бар. І він цілком здатен змити шар неякісно нанесеної фарби.

Також експерт зазначив, що обливання кузова водою веде до того, що ефективність роботи піни буде знижена. Адже вона просто стікатиме з корпусу. Більш того, цей засіб також необхідно наносити з дотриманням правильної технології. Миюча речовина розпорошується плавними рухами. А сам пістолет рухається знизу вгору. Завдяки цьому піна рівномірно покриє більшу частину корпусу транспортного засобу. Також такий підхід збільшує концентрацію активних компонентів. Відразу змивати засіб не потрібно. Піна має попрацювати приблизно 2-3 хвилини на поверхні кузова. Таким чином, речовина ретельно очистить поверхню. Є деякі нюанси при змиванні піни. Робити це потрібно водою з помірною температурою. Тобто вона не повинна бути надто гарячою чи холодною. В іншому випадку водій може пошкодити лакофарбове покриття.

Кузов із піною обливається зверху, поступово спускаючись униз. Тобто починати потрібно з даху. Потім водій переходить до бокових панелей, а наприкінці до нижніх частин корпусу. На заключному етапі миття транспортного засобу найкраще використовувати демінералізовану воду. Це невелика хитрість, яка не тільки прискорить процес, але й позбавить необхідності додаткових маніпуляцій з сушінням. У цих умовах автомобілісту найкраще не протирати корпус ганчіркою чи мікрофіброю. В іншому випадку він може залишити сліди та розводи. Краще для надлишків рідини використовувати водозганяння. Перераховані вище кроки займуть у водія трохи більше 7-10 хвилин. А в результаті автомобіліст отримає чисту машину без слідів розводів.

Щодо миття підкапотного простору, то цю процедуру краще довірити фахівцям. Особливо якщо автовласник не впевнений у своїх силах. Своїми неправильними діями він може завдати шкоди бортовій мережі, пошкодити різні датчики та залити колодязі свічки. Але найголовніша небезпека полягає в попаданні води у генератор. Якщо ж водій все ж таки вирішив провести дану процедуру самостійно, найкраще для цього використовувати спеціальний пінний очисник. Деякі досвідчені автолюбителі роблять розчин самі з рідини для миття посуду. Її розбавляють у співвідношенні 50 мл засобу на 1 л води. Також зазначимо, що попередньо потрібно дати мотору охолонути. Крім того, з акумулятора знімається мінусова клема, а вразливі компоненти моторного відсіку прикриваються плівкою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: