Росія використовує північнокорейські балістичні ракети Hwasong-9 для ударів по Україні

З’явилися достовірні повідомлення про те, що північнокорейські балістичні ракети середньої дальності Hwasong-9 були розгорнуті проти українських цілей. Згідно з оновленням, опублікованим в соц. мережі X Чаком Пфаррером, колишнім керівником Шостої команди ВМС США та відомим військовим аналітиком, ці північнокорейські ракети використовувалися на території України з листопада минулого року.

Підпишись на нас:

У звіті Пфаррера підкреслюється потенційне поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією, причому надання Північною Кореєю стратегічної ракетної підтримки є помітною ескалацією. Ракети Північної Кореї Hwasong-9 є критично важливим компонентом арсеналу балістичних ракет Північної Кореї, створеного на основі попередньої ракети Hwasong-6, яка сама по собі є варіантом радянської ракети «Скад-С».

Hwasong-9 – це мобільна ракета класу «земля-земля» (SSM), здатна нести звичайні або ядерні боєголовки. Він був розроблений для вдосконалення Hwasong-6, який Північна Корея має на озброєнні протягом кількох десятиліть. Hwasong-9 має орієнтовну дальність близько 500-700 кілометрів, що дозволяє йому вражати цілі на короткій і середній відстані.

Мобільність і універсальність ракети є ключовими атрибутами, оскільки вона встановлена ​​на транспортній пусковій установці (TEL), що забезпечує швидке переміщення та раптові запуски. Ця розробка демонструє давню стратегію Північної Кореї щодо адаптації іноземних технологій, таких як «Скад-С», відповідно до власних військових потреб і амбіцій. Це також викликає серйозне занепокоєння щодо поточної передачі військових технологій між такими країнами, як Росія, Іран і Північна Корея.

Північна Корея відіграла значну роль у постачанні боєприпасів для військових зусиль Росії в Україні, за повідомленнями, забезпечивши близько половини боєприпасів великого калібру, які використовувалися на полі бою у 2024 році. Українські джерела вказують, що було поставлено понад 2 мільйони боєприпасів, разом із балістичними ракетами KN-23, якими завдано десятки ударів по Україні взимку 2023-2024 років. У травні 2024 року після саміту між Кім Чен Ином і Володимиром Путіним Розвідувальне управління Пентагону підтвердило, що Росія справді розгортає північнокорейські ракети, проаналізувавши уламки збитих ракет.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: