Що не можна робити навесні: експерти назвали топ-5 помилок водіїв

Підпишись на нас:

Зміна пори року для водіїв відбувається не лише на календарі. Щосезону автовласників чекають відповідні ритуали при підготовці до нової пори. Експерти дали 5 порад про те, які речі краще не робити навесні.

Двигун

Двигун має безліч вразливих місць, які відкриються після потрапляння до нього води. Тому коли ви будете прибирати з нього бруд, що накопився після тривалої зими – краще зверніться до сервісного центру, щоб часом не нашкодити самим собі.

Добавки для палива

Не радимо експериментувати з присадками та добавками до палива аби прочистити техніку. Спочатку зверніться за рекомендацією до фахівця, щоб потім не віддати чимало коштів за ремонт.

Автозапуск

Зазвичай весною автозапуск є не затребуваний, тому водії не звертають на нього увагу і можуть випадково пропустити сигнал світлового індикатора, який повідомляє про нестачу, наприклад, мастила. При автозапуску також можна почути сторонні звуки, що можуть сигналізувати про несправність автомобіля.

Калюжі

Не гоніть на дорозі, адже калюжі можуть приготувати для вас неприємний сюрприз. По перше, в калюжі не видно ями, по друге – шини втрачають аквапланування – погіршується зчеплення шини з дорогою через воду на її поверхні.

Гума

Деякі водії полюбляють в цілях економії використовувати зимову гуму цілий рік. Але ми цього не рекомендуємо, адже шини кожного сезону виконують свої унікальні функції. Тому радимо якщо не щокварталу, так хоча б два рази на рік відвідувати шиномонтаж.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: