Резніков обіцяє розмістити замовлення на танки “Оплот” для ЗСУ

Підпишись на нас:

Оборонне відомство розмістить замовлення на бойові танки “Оплот” виробництва харківського заводу. Відповідну обіцянку дав глава Міноборони Олексій Резніков, пише “Мілітарний”.

Подробиці

Під час візиту Резнікова на Харківщину місцеві танкобудівники продемонстрували йому можливості “Оплоту”. Вражений міністр пообіцяв розмістити замовлення на бойові машини найближчим часом. Про кількість “Оплотів” для ЗСУ глава Міноборони вважав за краще промовчати.

Резніков обіцяє розмістити замовлення на танки "Оплот" для ЗСУ; експерти сумніваються

За словами експертів, які ознайомилися з меседжами чиновника, відсутність конкретики про потенційне замовлення викликає сумніви в тому, що контракт на виготовлення “Оплотів” буде підписано.

Причини песимізму – відсутність згадки про кількість “Оплотів”, які цікавлять ЗСУ, відсутність згадки про місце збирання (завод у Харкові практично повністю розгромлений окупантами), відсутність згадки про залучення/незалучення до проєкту іноземних партнерів тощо.

Резніков обіцяє розмістити замовлення на танки "Оплот" для ЗСУ; експерти сумніваються

Єдиним експлуатантом “Оплотів” на сьогоднішній день є Королівська армія Таїланду, яка закупила партію з 49 машин у 2014-18 рр.

Російські тг-канали хвалилися знищенням кількох експериментальних “Оплотів” під час бойових дій і навіть демонстрували фото із зображеннями візуально схожих машин. ЗСУ втрату “Оплотів” спростовували.

Резніков обіцяє розмістити замовлення на танки "Оплот" для ЗСУ; експерти сумніваються

У другій половині серпня-2021 харківський Завод ім. Малишева показав новітній варіант “Оплоту” у версії 2М. Замовник в особі держпідприємства “Укрспецекспорт” планував використовувати цей екземпляр на міжнародних виставках та для демонстрації можливостей вітчизняного танкобудування потенційним покупцям з-за кордону.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: