Що не можна перевозити в багажнику: випишуть штраф без попередження

Підпишись на нас:

Водії мають знати не лише правила дорожнього руху, а й правила комплектування власного автомобіля. Адже існує перелік не лише необхідних речей в багажнику та салоні, а й тих, котрі заборонено перевозити у власному транспортному засобі. 

В Київські області стався інцидент, котрий нагадав українським водіям, що не можна транспортувати в багажнику автомобіля. Київська патрульна поліція зупинила водія легкового автомобіля, в котрого при огляді виявили каністри з дизелем, загальним об’ємом 2000 літрів.

Водій не мав при собі ні документів на право перевезення вантажу, ні аргументів навіщо йому скільки палива. Згідно законодавству, водії не мають права перевозити вогненебезпечний продукти без спеціального дозволу.

За порушення цього правила водієві загрожує штраф. Звісно, що водії часто мають в багажнику каністру з паливом, але тут мова йдеться про кількість продукту. 

У пункті 1.7 Наказу МВС «Про перевезення небезпечних вантажів дорогою» йдеться, що не є порушенням:

  • якщо рідке паливо міститься в паливних баках транспортного засобу;
  • у разі наявності палива в запасному баку розміром 60 літрів.

Тобто, згідно законодавству, водієві не можна перевозити в автомобілі більше палива, ніж 60 літрів. За порушення цього правила водій отримає штраф у розмірі 510 гривень. 

3 КОМЕНТАРІ

  1. Чомусь в цій державі все робиться якимось погрозами і штрафами. Ніяк ці нові поліцаї понаїдатись не можуть.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: