ДВЗ

Великий седан з надійним двигуном і майже вічною трансмісією

Цей японський седан за довгі роки його знаходження на нашому ринку створив собі славу невбивного та неймовірно ліквідного автомобіля. Безпроблемність машини не піддається сумнівам, причому у всіх поколіннях. Але нам цікаві не старі Камрі, а більш-менш свіжі (віком до 10 років). У цей параметр вписується сьома генерація японської чотиридверки.

Подробиці

Вона, як і її попередниця, може похвалитися чудовою якістю основних агрегатів, що не засмутять власників несподіваними та дорогими на усунення поломками. Однак окремо у випадку з XV50 стоїть лише одна зв’язка.

Йдеться про 2-літровий мотор 1AZ, що працює в парі з 4-діапазонним «автоматом» Aisin U240. У такій конфігурації “сьома Camry” продавалася в дорестайлінгової версії.

Рядна бензинова “четвірка” – представник “старої гвардії”. Двигун вважається одним із найнадійніших і невибагливих серед однокласників. Всі проблеми, які властиві йому, обмежуються незначними слабкостями, що включають хіба що підтікання сальників колінчастого валу і шум фазообертачів.

Причому остання проблема актуальна лише в період перших 10 хвилин після запуску двигуна і не призводить до тяжких наслідків навіть у разі тривалого її ігнорування. Ресурс двигуна без проблем перевалює за позначку 300-350 тисяч кілометрів.

Що стосується автоматичної трансмісії U240, що працює в поєднанні з цим мотором, то вона взагалі вважається вічною. Водночас це один із найвдаліших масових «автоматів» фірми Aisin. Єдиний його недолік полягає в тому, що він не може похвалитися різким підхватом. Втім, бездоганна надійність перекриває його неквапливість, як кажуть, з лишком.

Останні публікації

В Україні з’явиться бюджетний мінівен популярної марки: проїде до 330 км без АЗС

На українському ринку з’явиться новий автомобіль від компанії Citroen. Модель Berlingo 2024 буде представлена в…

33 хв. тому

Техніка, снаряди і не тільки: чи дійсно в Україні відкриється завод Rheinmetall

В Україні планують відкрити завод по виготовленню зброї від найбільшого оборонного гіганта Rheinmetall. Компанія повідомила,…

2 години тому

В Тернополі в одному ДТП розбили 3 дорогі автомобілі: автотроща на мільйони гривень

Жахлива автокатастрофа сталась на Тернопільщині. В ДТП потрапили два елітних автомобіля, на жаль, не без…

2 години тому

Які категорії водіїв потраплять автоматично до Реєстру військовозобов’язаних

Вже з червня 2024 року почне функціонувати Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг». Реєстр буде отримувати дані з…

3 години тому

Моторист пояснив, чому паливо з однієї АЗС витрачається швидше, ніж з іншої

В один прекрасний момент будь-який автолюбитель може зіткнутися з такою проблемою, як збільшена витрата пального.…

11 години тому

Компактний хетчбек Peugeot з витратою палива 4.7 літрів на 100 км став доступнішим за Ford Focus

На європейському ринку в одному сегменті бореться дуже багато різноманітних моделей. Тому виробникам постійно доводиться…

12 години тому