Скільки прогрівати двигун взимку — універсальна порада

Підпишись на нас:

Це одна з тем для гарячих дебатів в автомобільному середовищі. Частина водіїв переконана, що прогрівання – марна трата часу, інші – навпаки. І ось, на основі двох протиборчих сторін, з’явилася ще одна думка, яка може навіть перемирити незгодних. Це універсальна порада. Спробуємо розібратися, скільки потрібно прогрівати двигун взимку.

Прогріву – так

Навантаження на холодний двигун скорочує його ресурс, і не погоджуватися із цим собі ж дорожче. Однак довго “коптити небо” вихлопними газами теж не вихід. Тому так важливо розуміти, коли ж настає той момент, щоб можна було вирушити в дорогу.

Не всі виробники обладнають панель приладів відповідним індикатором, де кольорова криптограма реагує на зміну температури силової установки.

У більшості випадків це датчик зі стрілкою, положення якої змінюється в залежності від температури рідини, що охолоджує.

Універсальна порада

Отже, якщо немає інформативних приладів та належного досвіду, достатньо стежити за стрілкою тахометра.

Після запуску роботи холодного двигуна вона становить 1200-1500 оборотів на хвилину. У міру нагрівання агрегату вона опускається до робочого положення, усереднений показник якого 650-800 оборотів за хвилину.

До цього часу небажано починати рух, тому що відсутність на стінках циліндрів двигуна масляної плівки може призвести до утворення так званих задирів на поверхні.

Прискорити прогрів можна, якщо після кількох хвилин запуску двигуна натиснути на педаль газу, збільшивши оберти до показника 2000 на холостому ходу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: