Знову збільшення: в уряді посилили штрафні санкції для водіїв

Підпишись на нас:

В Україні в черговий раз оновлюється автомобільне законодавство. Зараз мова про обов’язковий технічний огляд транспортних засобів та жорсткіші міри покарання за його недотримання.

Всім водіям відомо, що автомобіль обов’язково має проходити технічний огляд. Оновлені правила затвердили
обов’язковий огляд майже всіх видів ТЗ в Україні, за винятком автомобілів категорії В, які не використовуються в комерційних цілях.

Порушення даного пункту в законодавстві призведе до чималих штрафів, а в деяких випадках і до позбавлення волі.

Звісно, що не єдиним оновлення правил обійшлись в уряді, адже збільшився і рівень штрафів. За статтею 121 Кодексу України про адміністративні правопорушенн водії, які повторно експлуатують транспортні засоби з несправними рульовим керуванням або гальмівною системою, несправними тягово-зчіпними пристроями або зовнішніми світловими приладами (особливо в умовах недостатньої освітленості), а також з будь-якими іншими несправностями, будуть притягнуті до більш суворого покарання. Крім того, якщо транспортний засіб був модифікований з порушенням правил, норм і стандартів, водій також буде підданий цим підвищеним штрафним санкціям.

За дане порушення водієві загрожує штраф від 850 до 1700 гривень, а в разі неодноразового порушення, то і позбавлення водійських прав.

Деякі правопорушення можуть тягнути за собою штраф у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, вилучення водійського посвідчення на строк від 3 до 6 місяців і навіть можливий арешт на строк від 5 до 10 діб.

Урядовці наголошують, що посилення покарання зумовлене тим, що безпека громадян має бути на першому місці. Таким чином водії будуть більш ретельно відноситись до своїх зобов’язань перед іншими учасники руку та пішоходами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: