Чому небезпечно їздити на зимовій гумі влітку

Підпишись на нас:

Бажання зекономити часто шкодить водіям. Адже в деяких випадках дешево – не означає безпечно. Так стається і у випадках, що стосуються заміни шин.

Влітку можна помітити, що деякі автомобілісти їздять на зимовій гумі. Ми вирішили розібратись чи вірним є таке рішення.

Спочатку давайте згадаємо з чого виготовляють зимову гуму. Зимова гума складається з суміші з великою дозою каучуку, який робить її м’якою та гнучкою для експлуатації при низьких температурах. В той час вона не розрахована на занадто високий градус, а тому в +25 гума стає дуже м’якою та починає руйнуватись.

До того ж зимова гума має спеціальний орнамент протектора, що в зимову пору допомагає втриматись на льодовій та мокрій зимовій поверхні. При їзді в літню пору такий малюнок є неефективним, а в деяких випадках навіть зменшує зчеплення з дорожнім покриттям та може призвести до аварійних ситуацій на дорозі.

Саме тому зимова гума влітку зношується в декілька разів швидше і до нового зимового сезону вона буде непридатна. Після цього варто задуматись, чи дійсно ви економите при їзді на зимовій гумі влітку?

Адже в такому випадку ви не лише не турбується про власну безпеку та безпеку інших учасників руху, а й не шкодуєте свій гаманець.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: