Майже лімузин: як виглядала експериментальна модель ЗАЗ “Таврія” 1701

Підпишись на нас:

На початку 1990-х років український автопром показав власну розробку на базі Tabria, але все це сімейство легких комерційних автомобілів виявилося не перспективним. На жаль, ринок на той момент ще не був готовий до появи цієї просунутої моделі. Концепція позашляховика з високою задньою частиною набула розголосу, але стала популярною набагато пізніше.

Майже лімузин: як виглядала експериментальна модель ЗАЗ “Таврія” 1701

Творці цієї «Таврії» зробили її трьохдверним універсалом. Відзначимо, що в порівнянні з хетчбеком цей автомобіль має два ряди сидінь, об’ємний багажник і розтягнуту базу. Очевидно, що зі стандартної Таврії таку версію не побудувати. Тому було створено міцніший корпус і основу. Подібна конструкція описана в портфоліо науково-технологічного центру «ЗАЗ-автотехніка».

Майже лімузин: як виглядала експериментальна модель ЗАЗ "Таврія" 1701

Відзначимо, що в 1990 році була створена серія вантажівок за мотивами Таврії – модель ЗАЗ-1306. Авто мало передню частину хетчбека та шасі з «посадженою» лонжеронною рамою, що тягнеться назад від кабіни.

Майже лімузин: як виглядала експериментальна модель ЗАЗ "Таврія" 1701

Базу подовжили на 12,7 см, а автомобіль оснастили незалежною задньою підвіскою. Він може витримувати навантаження 100 кг і більше. На основі нього в 1993-1994 роках був створений універсал ЗАЗ-1701. На жаль, ця модель з високим дахом залишилася в експериментальній стадії і так і не була запущена в серійне виробництво.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: