Не вмикайте кондиціонер одразу після запуску мотора: поради від експертів

Підпишись на нас:

Дискусія про те, чи можна вмикати кондиціонер одразу після запуску двигуна, досі не припинена. У кожного водія своя думка стосовно цього. Які дії найбільш корисні для автомобілів і водіїв – читай в нашому дослідженні.

Еко

Краще почекати хоча б кілька хвилин, а не відразу вмикати кондиціонер. Коли на вулиці спекотно, всередині автомобіля температура також підіймається. Високотемпературний пластик, особливо в старих китайських автомобілях, виділяє токсичні пари. Наприклад, коли кондиціонер починає розганяти бензол по кабіні, водій вдихає його в більшому об’ємі.

Нагрів випарника і бактерії

Пам’ятайте, що випарник також нагрівається. Якщо його не очистити, бактерії можуть потрапити в ніс та горло через дихальні шляхи та викликати різні застуди. Тому краще відкрити вікна і швидко випустити тепле повітря, ніж перевантажувати систему кондиціонування. При цьому ваше здоров’я збережено.

Навантаження двигуна

Пам’ятайте, що компресор обертається силовим агрегатом. А в будь-якому двигуні внутрішнього згоряння навантаження збільшується після запуску. Для обертання колінчастого вала потрібна енергія, тут також втручаються сторонні споживачі.

Заряд акумулятора

Складно стає і акумулятору, який повинен видавати підвищений пусковий струм. Постійне використання кондиціонера може призвести до хронічного недозаряду акумулятора. Генератор не може це компенсувати, а це означає, що акумулятор поступово слабшає, що може призвести до його повної відмови.

Витрата палива

Що ж далі? А далі витрата палива. Бажання якомога швидше охолонути загрожує підвищеною витратою палива. Згідно з даними кількох автомобільних експериментів, витрата збільшується на 25% у перші хвилини роботи двигуна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: