Найекономічніший Aptera Launch Edition з сонячними панелями отримає запас ходу 644 км

Підпишись на нас:

Aptera представила новий автомобіль Launch Edition, виробництво якого заплановано на кінець цього року.

Подробиці

Хоча графік його виходу «залежить від фінансування», випуск Launch Edition зосереджений на енергоефективності та обіцяє використовувати лише «чверть енергії порівняно з іншими електричними та гібридними транспортними засобами, які сьогодні є на дорозі».

Щоб досягти цього, Launch Edition є «надлегким» і має аеродинамічний дизайн з коефіцієнтом лобового опору 0,13. Модель також оснащена сонячними батареями, які можуть забезпечити до 64 км запасу ходу щодня, просто припаркувавшись на сонці. Оскільки середньостатистичний американець проїжджає менше 64 км на день, компанія каже, що автомобіль «можна більше ніколи не підключати до розетки, щоб заряджати».

Aptera не надав детальних характеристик продуктивності, але сказав, що Launch Edition має три електромотори в колесах, які дозволять моделі розганятися з 0-96 км/год за чотири секунди та досягати максимальної швидкості 163 км/год. Також двомісний автомобіль обіцяє мати запас ходу в 644 км на одному заряді.

Оскільки ви не завжди можете розраховувати на сонце, Aptera каже, що розетка 110/120 В забезпечить понад 21 км запасу ходу за кожну годину заряджання. З підключенням 240 В модель може отримати запас ходу в 92 км за годину.

В Aptera запевняють, що вони отримали понад 40 000 бронювань і входять у четвертий і останній етап розробки продукту. Це дозволить компанії завершити краш-тестування і якщо все піде за планом, вони «швидко перейдуть на повномасштабне однозмінне виробництво 10 000 автомобілів на рік». Потім компанія стверджує, що буде збільшувати випуск до 20 000 автомобілів на рік і «очікує, що до 2028 року по всьому світу запрацює вісім різних складальних заводів».

Компанія раніше заявляла, що ціна коливатиметься від 25 900 до понад 46 000 доларів, хоча незрозуміло, скільки коштуватиме Launch Edition.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: