Словаччина готова передати Україні 30 танків Т-72, а також літаки МіГ-29

Підпишись на нас:

За словами міністра оборони Надя, наразі країна має у своєму розпорядженні 30 танків Т-72 і готова надати їх Україні – за умови, що західні союзники замінять їх на більш сучасні танки.

Подробиці

«Влітку 2022 року ми досягли домовленості з Німеччиною про надання Україні 30 БМП в обмін на 15 танків «Леопард», — сказав Над.

«Ми отримали один танк у грудні 2022 року. Очікуємо, що будемо отримувати по два танки щомісяця, доки не буде доставлено всі. Про те, щоб Словаччина передавала свої «Леопарди» Україні, мова не йде».

Міністр оборони додав, що питання про те, що робити з літаками МіГ-29, зараз є пріоритетом Словаччини.

«З 1 жовтня 2022 року Словаччина більше не використовує МіГ-29…; ми готові обговорювати передачу цих літаків Україні; ми чекаємо відповідного рішення уряду Словаччини», – сказав він.

Ярослав Надь сказав, що його країна готова навчати українських пілотів керувати літаками F-16, щойно Словаччина отримає їх від Сполучених Штатів. Раніше Словаччина звернулася до Польщі та Чехії з проханням допомогти патрулювати її повітряний простір, поки вона очікує на поставку F-16 американського виробництва.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: