Як мінімізувати витрату палива: поради від експертів

Підпишись на нас:

Сучасних економічний стан українців змушує шукати лазівки для зменшення споживання палива. Подорожчання ціни на паливо може суттєво вплинути на фінансову незалежність більшості водіїв. Попри те, що багато людей знайомі з різними методами економії палива та спокійним і м’яким стилем водіння, але все ж таки визначення оптимальної швидкості водіння для мінімізації споживання палива все ще є поширеною проблемою.

Як зменшити витрату палива?

На витрату палива впливають наступні фактори: водіння, технічні характеристики мотора та обладнання, загальний стан автомобіля. Споживання палива кожного автомобіля є унікальним і визначається на основі сертифікаційних досліджень. Цього разу для експерименту був обраний Hyundai Elantra з двигуном 1,6 л потужністю 127 к.с. і автоматичною КПП. Метою дослідження стало вимірювання витрати палива на різних швидкостях за оптимальних умов. Траса була ідеально рівною, а випробування проводилися восени при денній температурі 21°C.

На швидкості 60 км/год тахометр показував 1400 об/хв. Для забезпечення точності вимірювань, крім стандартного бортового комп’ютера, встановлено додаткове діагностичне обладнання. У підсумку витрата палива склала 5,2 л на 100 км. Це значення свідчить про хорошу паливну ефективність у сучасних умовах.

При підвищенні швидкості до 80 км/год обороти двигуна зросли до 1800, а витрата палива — до 5,7 л на 100 км. При подальшому збільшенні швидкості до 100 км/год двигун обертався зі швидкістю 2300 об/хв, а витрата палива становила 6,1 л/100 км.

Суттєво виражене збільшення витрати палива відбулося на швидкостях від 100 до 120 км/год. На швидкості 120 км/год двигун розкручується на 2800 об/хв, а витрата пального зросла до 7,5 л на 100 км. Важливо відзначити, що така швидкість далеко не безпечна, і її слід уникати. В результаті дослідження стало відомо, що мінімальна витрата палива відбувається на швидкості 60 км/год, що відповідає обмеженням швидкості для більшості міського руху. Однак часті прискорення та гальмування в міському русі можуть вплинути на витрату палива. Оптимальний діапазон витрат палива 80-100 км/год.

Зберігаючи спокій і дотримуючись рекомендованого діапазону швидкості, водії можуть значно зменшити споживання палива, сприяючи як економії коштів, так і екології.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: