Військова техніка

Німеччина буде постачати ЗСУ партії машин розмінування Wisent 1 MC з британським обладнанням

Українська армія отримає на озброєння спеціальну техніку для прориву мінних полів, постачання забезпечать британська та німецька компанії. Йдеться про німецьку броньовану машину підтримки Wisent 1 MC, оснащену британськими пристроями для розмінування.

Подробиці

Уряд Німеччини замовив для ЗСУ постачання машин розмінування Wisent 1 MC. Замовлення сплатить Берлін, техніка має надійти в Україну до кінця року. Кількість замовлених машин не розкривається, проте на сайті німецького уряду є список допомоги Україні, в якому йдеться про якісь “танки для розмінування” в кількості 42 одиниць. Німецька та британські компанії Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та Pearson Engineering оголосили про отримання контракту на складання техніки для України.

Інженерна машина Wisent 1 MC є платформою Wisent 1 від Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft з повнорозмірною системою розмінування від компанії Pearson Engineering, що є одним із світових лідерів з виробництва пристроїв для розмінування.

Wisent 1 MC призначений для створення безпечних маршрутів для танкових колон, він оснащений повнорозмірною системою розмінування і системою розмітки смуги руху, що дозволяє військам, що слідували за ним, безпечно проходити по розчищених смугах.

До складу машини входять: шахтний плуг на всю ширину захвату, система розмітки смуги руху, дублікатор магнітних підписів, допоміжна лебідка, кран вантажопідйомністю 30 тонн та адаптер високого підйому, встановлений спереду. Балістичний захист НАТО 4569 Рівень 5 (25 мм снаряд) та рівень 3 захист від мін (підрив протитанкової міни фугасної дії з масою заряду 8 кг ВВ).

Останні публікації

Dacia випустила свій найдешевший сімейний автомобіль з економічними двигунами

Компанія Dacia випустила оновлений універсал Jogger. Автомобіль оцінили в мінімальні 18 640 євро, тоді як…

7 години тому

Токіо може передати Україні ЗРК Patriot і Росія посилює військову присутність на захоплених у Японії островах

Росія нібито побудувала кілька баз спостереження на спірному архіпелазі Чісіма або Курильських островах. Подробиці Під…

8 години тому

Заборона на використання танків: іноземні урядовці прокоментували, чи існує дане обмеження

Нещодавно виникла плутанина через повідомлення про те, що військові лідери США хотіли б, щоб американські…

9 години тому

Партизани заявляють про проблеми з паливом у росіян: виявили нафтобазу і стоянку російської техніки в Криму

Кримським партизанам стало відомо місцезнаходження техніки і одночасно нафтобази росіян в Сімферопольському районі. Також партизани…

10 години тому

Російський завод нібито суттєво збільшив виробництво РСЗВ “Солнцепьок”

На пропагандистському відео росіяни показали завод "Омсктрансмаш", на якому проходить процес виробництва РСЗВ "Солнцепьок" і…

11 години тому

Компанія Ford відмовиться від випуску свого популярного і еталонного автомобіля: що випустять на заміну

Компанія Ford продовжує переглядати модельний ряд автомобілів, представлених на європейському ринку. Причому поки що вона…

12 години тому