Велика Британія розробляє план захисту танка Challenger від російських збройних сил

Підпишись на нас:

Велика Британія розробляє багаторівневий план відмови в доступі Росії до конфіденційних технологій її танків Challenger 2, що прямують в Україну.

Подробиці

Цей план пов’язаний із ризиком потрапляння броні танка до рук росіян, що дозволить військовим розробити протидію йому, повідомило The Sun з посиланням на джерела.

За даними британського видання, композитна броня, виготовлена ​​з кераміки, сталі та амортизуючих сумішей, ніколи не була пробита вогнем противника.

«В історії Challenger 2s лише один був знищений у бою, і це було спричинене дружнім вогнем в Іраку», — цитує джерело видання.

«Росіяни відчайдушно намагатимуться вбити та захопити «Челленджер-2», частково для своєї пропаганди, а також для того, щоб отримати в руки його секрети».

Британська армія працює з українськими колегами, щоб не розгортати танкову атаку там, де ймовірний прорив української лінії.

“Але найгірший сценарій полягає в тому, що танк може буде знищено, коли лінії оборони руйнуються, а дружні сили відступають”, – додало джерело.

Перший крок — це навчання та робота з планувальниками місії, щоб спробувати переконатися, що «Челленджери» не використовуються в сценаріях, де крах під час наступу є реальною можливістю.

Другий варіант – навчити українців транспортувати підбитий танк за допомогою іншого танка або евакуаційної машини.

Також розглядається можливість залучення приватних військових підрядників для відновлення підбитих танків, повідомляє видання.

Великобританія була першою країною, яка оголосила про відправку західних танків в Україну на початку цього місяця. Лондон передав Києву 14 танків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: