Як водії своїми руками ламають автоматичну коробку передач

Підпишись на нас:

Незважаючи на те, що на сучасних СТО обслуговування автоматичних коробок передач не викликає подиву і непосильних витрат, багато автолюбителів уникають купувати такі авто. Решта спільноти знаходить розробку зручною. Але як не зіпсувати АКПП своїми руками.

Відсутність досвіду та певних навичок їзди помітно скорочує ресурс автоматичної коробки. Ось лише кілька найяскравіших прикладів неправильної експлуатації АКПП.

Рух у пробках

Багато хто не знає про те, що при русі в пробках не слід перемикати селектор із положення «D» у положення «N». Режим «драйв» в АКПП підтримує оптимальний тиск, завдяки якому забезпечені оптимальні умови для початку руху. А часте перемикання зменшує цей показник, що знижує ресурс експлуатації вузла.

Паркування

Ще досвідчені водії кажуть, що не слід залишати авто у режимі «P» на ухилі. Причина в замку, який включається під час переведення в даний режим. Обов’язково потрібно ставити авто ще й на гальмо стоянки, інакше замок може зламатися.

Обслуговування

Мастило в АКПП необхідно міняти кожні 70-80 тисяч кілометрів. При цьому одночасно рекомендується виконати заміну фільтра. Зайве нагадувати, що мастило потрібно купувати рекомендоване виробником, а заміну проводити у кваліфікованих фахівців.

Прогрівання коробки

У зимовий час перед початком руху необхідно обов’язково разом із двигуном прогрівати та АКПП.

Перемикання

До поломки призведе і перемикання в режим руху заднім ходом з режиму драйв без повної зупинки автомобіля.

Присадки

Різні розрекламовані присадки до мастила для АКПП автолюбителі з досвідом використовувати також не рекомендують. Причина в тому, що подібні суміші лише приховують несправності, через що замість необхідного ремонту відбувається подальше зношування вузлів та елементів, а проблема лише погіршується.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: