80% водіїв роблять помилки при в’їзді та виїзді на перехрестя з круговим рухом

Підпишись на нас:

Правила чітко регламентують особливості в’їзду на перехрестя з круговим рухом та виїзду з нього. Проблема полягає в тому, що більшість водіїв роблять суттєві помилки в цьому питанні. Результат — ДТП, бо хтось і комусь не надав перевагу.

Відповідно до встановлених правил, а саме ст.41 «Про дорожній рух», перевага надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

Перед в’їздом на кругове перехрестя водій повинен переконатися, що відсутній транспорт, який рухається по колу. Якщо такий є, тоді потрібно надати йому перевагу. В’їхати на перехрестя можна з будь-якої смуги.

Можна не включати покажчик повороту при русі по колу. А от при виїзді вже треба просигналізувати іншим учасникам руху про намір виїзду. Щодо покажчиків поворотів, то в п. 9.2 ПДР зазначається про необхідність увімкнення правого повороту при виїзді в напрямку праворуч. Також покажчик повороту при русі по колу вмикають при необхідності перебудуватися в іншу смугу.

Покажчики поворотів при русі по колу

Виїзд рекомендується робити з крайньої правої смуги. Це правило діє при умові, що відсутні інші заборонні знаки або розмітка. Зрештою, з інших смуг також можна виїхати з перехрестя з круговим рухом при умові, що це не створює перешкод іншим ТЗ, які рухаються попутно праворуч.

Якщо у водіїв є потреба перебудуватися в іншу смугу, завжди треба керуватися правилом «правої руки». І будьте обачні, бо можна проїхати  потрібний з’їзд. В цьому випадку краще зробити ще одне коло та не перешкоджати іншим транспортним засобам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: