В шведські БМП інтегрували передову противотанкову ракетну систему з БПЛА

Підпишись на нас:

Компанія BAE Systems разом із європейським виробником ракет MBDA успішно інтегрувала тактичну бойову ракету п’ятого покоління в CV90. Раніше стало відомо, що саме БМП CV90 Швеція планує поставити в Україну.

Подробиці

Як зазначає MBDA, ракета Akeron MP була випущена з бойової машини піхоти BAE Systems Hägglunds CV90 на полігоні в Північній Швеції в присутності представників збройних сил Швеції.

У компанії стверджують, що Akeron MP — це унікальне сімейство тактичних бойових ракет п’ятого покоління, що включає в себе новітні технології з точки зору багатодіапазонних камер високої роздільної здатності, багатофункціональних боєголовок (протитанкових, протиінфраструктурних, протипіхотних), канали даних і багаторежимні алгоритми наведення, засновані на методах ШІ. CV90 — сучасна бойова машина піхоти, яка має передову інтегровану бойову систему, пов’язану з більш широкими системами керування полем бою.

Комбінація Akeron MP/LYNKEUS і CV90 пропонує унікальну можливість ураження цілей у складних умовах (ліс, місто тощо) за допомогою комбінації:

  • негайного блокування цілі AKERON у режимі блокування перед запуском (LOBL);
  • захоплення цілі в польоті в режимі локації після запуску (LOAL).

Усе це стало можливим завдяки інформації, яку надає екіпажу бойова система CV90. Ця здатність AKERON є унікальною. Адже система може вражати танки на відстані до 4 км із можливістю спільного бою за допомогою бойової системи CV90 із інтегрованим мікро-БПЛА LYNKEUS для розвідки.

Умови стрільби для випробування були встановлені, щоб підкреслити взаємодоповнюваність передової бойової системи CV90 з унікальними можливостями Akeron MP / LYNKEUS.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: