В Німеччині конфісковують автомобілі з російськими номерами

Підпишись на нас:

В Німеччині власникам автомобілів з російськими номерами стало непереливки. В них почали конфісковувати машини. Таких скарг останнім часом стало досить багато.

Справа в тому, що ввезення власних транспортних засобів може розглядатися як експорт санкційних товарів з РФ до Євросоюзу. З цього погляду влада приймає відповідні рішення.

Подробиці

Ситуацію роз’яснив адвокат BGP Litigation Сергій Гландін. В 833 секторальному регламенті є заборона експорту з Росії до Євросоюзу товарів з додатку №21. В ньому є пункт і про машини. Бажання автовласників продавати ТЗ чи ні немає жодного значення, тому їх конфісковують на законній основі.

В постанові про санкції в Євросоюзі, а саме в статті 3i №833/2014, вказано про заборону купувати, ввозити та провозити транзитом товари, які одночасно дають змогу отримати дохід для РФ та паралельно негативно вплинути на ситуацію в Україні. Тож автомобілі підлягають конфіскації. Саме так заявили представники митниці Німеччини. Саме це відомство здійснює прямий контроль за дотриманням санкцій ЄС проти РФ в галузі імпорту, експорту та транзиту товарів.

Всі дії митниці Євросоюзу знаходяться в межах визначених повноважень. Тому при порушеннях санкцій під час в’їзду приватних осіб, можливе відповідне реагування на них.

Проте це не саме страшне, що чекає росіян при бажанні відвідати Німеччину на власній автівці. Окрім конфіскації авто, за порушення відносно санкцій можуть завести кримінальну справу та відправити до в’язниця на 5 років.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: