4 способи «змусити» водія іншого авто тримати дистанцію

Підпишись на нас:

Одна з рекомендацій для автолюбителів передбачає збереження інтервалу, що дорівнює ½ ширини свого автомобіля. Однак не всі звикли її дотримуватися, що загрожує потраплянням у ДТП. Експерти взагалі не рекомендують наближатися до іншого автомобіля ближче, ніж на 3 метри.

Подробиці

Вітчизняне законодавство не передбачає покарання для водіїв за недотримання дистанції. У разі зіткнення буде винен водій автомобіля, що їде позаду, але в разі потрапляння в ДТП це стане слабким виправданням. Фахівці пропонують 4 способи змусити водія автомобіля, що знаходиться позаду, дотримуватися безпечної дистанції:

1. Кілька разів блимнути стоп-сигналами і пригальмувати кілька разів. Досвідчений водій зрозуміє значення сигналу.

2. Легко натиснути на гальмо, щоб загорівся стоп-сигнал, не сповільнюючи при цьому швидкість. Водій, який перебуває позаду, подумає, що ви збираєтеся зупинитися або пригальмувати перед поворотом, і знизить швидкість. Після цього потрібно прискоритися і створити безпечну відстань.

3. Плавне натискання на гальмо змусить водія авто, що знаходиться позаду, сповільнити рух. Після цього достатньо прискоритися і віддалитися на адекватну дистанцію.

4. Не перешкоджати обгону.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: