Українські військові знищили рідкісний російський контрбатарейний радар

Підпишись на нас:

Ударом української артилерії був знищений раритетний російський мобільний контрбатарейний радар.

Подробиці

OSINT-група Ukraine Weapons Tracker повідомила, що як мінімум один Зоопарк-1 був знищений ударами РСМД української армії в Запорізькій області.

Зоопарк-1, також відомий як 1L259, — мобільна контрбатарейна радіолокаційна система, яка використовується для виявлення вхідного артилерійського вогню та визначення його джерела для контратак. Радіолокаційна система встановлена ​​на радянській багатоцільовій допоміжній броньованій гусеничній машині МТ-ЛБ.

Система була розроблена російською компанією ННИИРТ, що входить до складу концерну «Алмаз-Антей», у 1980-х роках і перебуває на озброєнні ЗС Росії з 1990-х років.

Основне призначення «Зоопарку-1» — визначити джерело ворожого вогню та надати точні координати дружнім силам, що дозволить їм ефективно битися з ворогом. За допомогою фазованої антенної решітки «Зоопарк-1» сканує поле бою на наявність артилерії, мінометів і ракетного вогню противника, визначаючи положення і траєкторію снарядів.

За даними російських ЗМІ, РЛС «Зоопарк-1» може виявляти мінометний вогонь на відстані до 20 км, дозволяючи дружнім силам локалізувати та протистояти мінометним позиціям противника. Він також може виявляти артилерійський вогонь із максимальною дальністю до 30 км, надаючи цінну інформацію про розташування ворожих артилерійських підрозділів і дозволяючи виконувати задачі протидії вогню, а також ракетний вогонь на відстань до 50 км, допомагаючи ідентифікувати ворога, здійснювати ракетні пускові установки або запуск реактивних систем залпового вогню.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: